Koeman duidelijk over Stengs: ''Ik vind anderen momenteel beter''

Koeman duidelijk over Stengs: ''Ik vind anderen momenteel beter''

Het Nederlands Elftal begint over iets minder dan een maand aan het EK 2024 in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie inmiddels bekend gemaakt en Calvin Stengs is namens Feyenoord de opvallende afwezigen.

Koeman reageerde maandagavond bij Veronica Inside kort en bondig over het niet selecteren van Stengs. ''Ik vind anderen momenteel beter'', aldus de bondscoach van Oranje. De aanvallende middenvelder van Feyenoord scoorde in november nog drie keer voor het nationale elftal, maar vanwege en knieblessure werd Stengs niet geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland en nu ook gepasseerd voor het eindtoernooi.

Van oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum is inmiddels al duidelijk dat hij meegaat naar het EK. De middenvelder geniet het volste vertrouwen van Koeman. ''Hij kan het nog steeds, ja.'' Verder lijkt het er ook op dat Justin Bijlow meegaat naar Duitsland. De definitieve selectie wordt eind deze maand bekendgemaakt.

Opvolger Slot
Feyenoord is hard op zoek naar een opvolger van trainer Arne Slot. In het praatprogramma wordt ook een mogelijke opvolger besproken. Koeman vindt het niet gek dat onervaren en jonge Nuri Sahin als optie wordt overwogen. ''Waarom niet? Ook de trainers zullen gescout zijn door de mensen die daarover beslissen. Ik zou Marino Pusic ook geen slechte keuze voor Feyenoord vinden.''

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties