'Feyenoord hoopt komend weekend nieuwe trainer bekend te maken'

'Feyenoord hoopt komend weekend nieuwe trainer bekend te maken'

Feyenoord hoopt komend weekend zijn nieuwe trainer bekend te kunnen maken. Dat schrijft Voetbal International, dat tegelijkertijd weet dat er 'nog lang geen witte rook is'. Het medium bevestigde wel wat Deense media zondagavond al schreven: Sparta Praag-trainer Brian Priske is een serieuze kandidaat.

Het Deense Tipsbladet schreef zondag dat Priske 'dicht bij een transfer naar Feyenoord is'. Zelf wilde de trainer dat nieuws nog niet bevestigen. VI deed navraag bij Feyenoord en concludeerde dat de Deen er wel degelijk goed opstaat. Dennis te Kloese kent Priske, die Sparta Praag afgelopen seizoen naar de eerste landstitel in negen jaar tijd loodste en deze dit jaar prolongeerde, nog uit diens tijd als trainer van FC Midtjylland.

Naast zijn ervaring als hoofdtrainer bij Midtjylland, Sparta Praag en - minder succesvol - Antwerp FC, zou ook zijn voetbalvisie goed bij Feyenoord passen. Voor de Deense trainer is zijn systeem niet heilig, zo gaf hij aan in een eerder interview met La Gabbia di Orico. "Ik speel het liefst met vier verdedigers. Dat kan in 4-3-3, maar ook 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Ik hou ervan kansen te creëren vanuit goed positiespel, met driehoekjes de tegenstander constant onder druk te zetten. Mijn teams moeten spelen met energie aan de bal, maar ook als we 'm niet hebben, zodat we de bal snel kunnen terugveroveren. High press, zoveel en zo vaak als het kan."

Nog geen grote aankopen
Priske ligt bij Sparta Praag nog vast tot medio 2026, dus zal Feyenoord eerst nog langs de club moeten. Toch hoopt de club snel de nieuwe trainer bekend te maken - of dat nu Priske of iemand anders is. Ook met grote aankopen wacht de club namelijk tot bekend is wie Arne Slot vervangt. Uitgelekte namen als Mattias Delorghe (Sint-Truiden), Omari Hutchinson (Chelsea), Chris Kevin-Nadje (Versailles) en Julían Carranza (Philadelphia Union) worden gezien als talentvolle spelers, maar geen directe versterkingen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties