Slot ziet ontwikkeling bij Timber: "Hij is fitter geworden"

Na de nederlagen tegen SS Lazio en FC Twente heeft Feyenoord zondagmiddag wel de drie punten gepakt in een belangrijke wedstrijd. Toch werd er geen echt topniveau gehaald tegen een erg matig AZ. Een doelpunt van Quinten Timber was voldoende om de wedstrijd te beslissen. Na een korte analyse vertelt Arne Slot zijn blik op de wedstrijd.

"Het was een belangrijke wedstrijd", begint Slot bij ESPN over zijn vreugde na het laatste fluitsignaal. "Omdat je tegen een concurrent speelt en kijkende naar AZ en PSV, moest je deze wedstrijd gewoon winnen. Ik vind dat wij steeds beter worden in het spelen van topwedstrijden. Waar wij tegen Lazio één schot op goal hebben weggegeven, hebben we er vandaag helemaal geen weggegeven. Het is ons gelukt om vier tot vijf zeer goede kansen bij elkaar te spelen. Timber na twee minuten op de paal, zijn goal en in de tweede helft nog twee keer. Volgens mij is dat de manier, als je tegen goede ploegen speelt, om voor de dag te komen."

Ontwikkeling Timber
Slot ziet dat Quinten Timber zich dit seizoen uitstekend ontwikkelt. "Waar het bij Quinten vooral om ging, is dat hij fitter is geworden. Dat hij het nu voor elkaar krijgt om vandaag vier tot vijf keer bij een kans betrokken te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de andere momenten waar hij op power het middenveld oversteekt. Dat is iets wat we bij Feyenoord eigenlijk altijd proberen: goede spelers halen en ze fitter maken."

"Ik vind hem het beste als hij met één controleur naast zich speelt", oordeelt Slot. "Waardoor hij er tussen zit en dat hij ook nog een creatieve nummer tien voor zich heeft, zoals vandaag. Maar hij kan ook spelen als verkapte nummer tien aan de linkerkant, want ik vond hem in Rome afgelopen week ook goed spelen. Alleen het nadeel is dan dat als hij wegdraait niet nog een afleidingsloopactie van een nummer tien heeft. Vandaar dat we vandaag nog aanvallender gespeeld hebben dan in Rome."

Zoals tegen AZ was dus ook het ideale middenveld volgens Slot. "En dan het liefst twee buitenspelers die de één-tegen-één goed domineren. Want door het midden kunnen we natuurlijk heerlijk voetballen. Aan de zijkanten is het dan heel prettig als je twee spelers hebt die constant een dreiging zijn. Vandaag is het fijn om te zien dat Ali de assist had bij de 1-0, maar daar zouden we het liefst nog dreigender in worden."

Lees meer over
Arne Slot Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties