Timber geniet van Feyenoord: ''Dominant aan de bal''

Quinten Timber was duidelijk de uitblinker in de topper tegen AZ. Feyenoord speelde zeker geen spectaculaire wedstrijd tegen de Alkmaarders, maar raakte ook totaal niet in de problemen. Het doelpunt van Timber na 24 minuten bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten.

"Ik denk dat je dan de andere jongens tekort doet'', reageert Timber in gesprek met ESPN op opmerking dat hij het duel voor Feyenoord heeft gewonnen. ''Ik denk dat we als team vandaag hebben gestreden. Heel goed hebben verdedigd. Ik heb inderdaad een aantal kansen gehad. Een mooie goal ertussen, en daar ben ik blij mee."

Timber blijft bescheiden en corrigeert Hans Kraay jr. wanneer hij het heeft over de Quinten Timber dag. ''Feyenoord dag!'', lacht de middenvelder, die zijn doelpunt terug bekijkt. ''Ik schiet en glij een klein beetje uit. Veel oefenen hierop. Uitglijden hoort er ook bij.'' De familie van Timber werd ook in beeld gebracht. ''Leuk om te zien, mijn tante, moeder en mijn vriendin.'"

De 21-jarige Timber scoorde tegen AZ zijn derde doelpunt in de Eredivisie. De uren op het trainingsveld betalen zich uit. ''Ik trap sowieso hard, heb voldoende kracht in mijn benen. Krijg vaker te horen van mijn teamgenoten dat ik met mijn binnenkant moet schieten. Dat deed ik nu een beetje, een beetje binnenkant wreef en hij ging er goed in.''

''Ja, weer een voorbeeld'', doelt Timber op de grote kans in de tweede helft. ''Ik heb momenten gehad, volgens mij ook tegen RKC, dat ik iets te veel met mijn wreef schoot in de zestien. Nu dacht ik: nu pak ik hem met mijn binnenkant. De bal lag iets onder me, zonde. Deze had misschien gewoon met mijn wreef in de kruising gemoeten. Dan zat hij misschien wel. Mooie actie, maar had erin gemogen.''

Timber begint zich steeds nadrukkelijk te bemoeien met het aanvalsspel van Feyenoord. ''Ons middenveld is vrij dynamisch. Vandaag was het met Calvin en Mats, soms spelen we ook met Ramiz. We komen op verschillende posities te spelen, en dat vind ik wel fijn. We kunnen aanvallen en verdedigen, dus dat doe ik dan ook beide."

"Ik vind het fijn om belangrijk te zijn voor het team met een goal. Het is vaker gebeurd dit seizoen. Ik ben blij dat het in zo'n belangrijke wedstrijd tegen AZ, een goede ploeg, is gebeurd. We geven zelf weinig kansen weg. Dominant aan de bal, en daar ben ik en het team blij mee. Ik geniet er elke week van."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties