Trauner: "In deze wedstrijden maken kleine details altijd het verschil"

Trauner: "In deze wedstrijden maken kleine details altijd het verschil"

Feyenoord heeft na een enigszins saaie wedstrijd de tweede plek in de Eredivisie veroverd. AZ leek totaal geen kans te maken en heeft het Justin Bijlow ook totaal niet lastig gemaakt. Toch konden de Rotterdammers maar nipt profiteren van het matige spel van de Alkmaarders. Aanvoerder Gernot Trauner reageert na afloop voor de camera van ESPN.

"Onze trainer zit volgens mij altijd juist", lacht Trauner om de vraag of hij het net als Slot ook een finale vond. "We zien ook de achterstand op PSV en zij halen punt na punt binnen. Dus het belangrijk voor ons om bij ze in de buurt te blijven. Het was een zware wedstrijd, met niet veel kansen. In deze wedstrijden maken kleine details altijd het verschil. Ik denk dat wij meer kansen hadden en zij niet eens één. Ik denk dat we het verdiend hebben."

Waarom Feyenoord zondagavond moeite had om tot echte kansen te komen? "Het is moeilijk voor ons omdat zij wachten tot we fouten maken. Maar wij waren heel erg gefocust en erg volwassen." Trauner vindt dat er niet te veel naar PSV gekeken moet worden. "De focus moet liggen op Feyenoord. Wij zijn hier om punten te verzamelen en dat is onze missie. Uiteraard kijken we naar PSV, ze spelen op een erg hoog niveau. Wij moeten gewoon onze punten verzamelen en op het einde kijken welke beloning we krijgen."

"Het is een erg goed georganiseerd team", oordeelt Trauner over de kwaliteiten van AZ. "Daarom is het zo moeilijk om kansen te creëren. Er waren veel harde duels, maar dat is logisch in zulke wedstrijden." Zoals altijd oogt de Oostenrijker weer heel relaxed bij het interview en dus krijgt hij de vraag of hij wel spanning ervaart? "Natuurlijk voel ik wel spanning in de wedstrijd, want dat is ook nodig. Ik ben eraan gewend om belangrijke wedstrijden te spelen, dus ik ga niet met knikkende knieën het veld op."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties