Slot: "We hebben onszelf vandaag op drie matchpoints gezet"

Arne Slot kan er nu echt niet meer omheen draaien dat volgende week zondag zijn elftal de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelt. Na de moeizame overwinning op Excelsior blikt de trainer terug op de stadsderby en aankomende week.

"De timing qua regen had beter gekund", opent Slot lachend tegenover ESPN. "Er zijn heel veel mensen tegenstander van kunstgras. Daar behoor ik niet toe, want ik vind het voor een goed voetballend team een geweldige ondergrond, maar dan moet je op zaterdagavond spelen als er een beetje dauw op ligt. Of het moet gesproeid zijn en dat was nu niet zo."

"Ik had dit wel al zo ingeschat en van de week met de jongens over gehad dat het geen frustratie zou mogen zijn. Ik ben blij, dat nu we gewonnen hebben, je er wel iets over kan zeggen. Ik vind wel dat je als Eredivisie daar wel een regelgeving over moet maken, dat als clubs toch kunstgras hebben, dat je dan hoort te sproeien."

Eigen spel
Ondanks de 0-2 overwinning was de stadsderby geen eenvoudige wedstrijd voor Feyenoord. Ook Slot zag dat zijn selectie wel moeite had. ''We hebben misschien niet verloren, maar wel heel slecht gespeeld. We hebben heel veel geluk gehad, al is dat ook een kwaliteit trouwens, dat we de twee kansen die we hadden ook allebei afmaken. Justin heeft een aantal keer uitstekend opgetreden. Dan heb je wel het maximale uit deze wedstrijd gehaald.''

Sinds de tweede helft van het seizoen is Santiago Gimenez de eerste spits van Feyenoord. Het heeft even geduurd voordat Slot de Mexicaan op het juiste niveau vond om te starten. "We hebben ook ons drukzetten daar iets op aangepast. Toen Danilo speelde gebeurde het vaker met drie spitsen, sinds Santiago speelt, gebeurt het vaker met Szymański die naast hem speelt.”

Volgende week is de kampioenswedstrijd van Feyenoord. Thuis tegen Go Ahead Eagles moet de eerste landstitel sinds 2017 naar De Kuip gehaald worden. ''We kijken enorm uit naar volgende week. We hebben onszelf vandaag op drie matchpoints gezet en we hopen de eerste te verzilveren. Die is aanstaande zondag.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties