Gimenez kijkt uit naar de kampioenswedstrijd: "Nu leef ik mijn droom"

Gimenez kijkt uit naar de kampioenswedstrijd: "Nu leef ik mijn droom"

Santiago Gimenez is zondagmiddag gigantisch belangrijk geweest voor Feyenoord. Met twee doelpunten schoot hij de ploeg van Arne Slot, in een verder moeizame wedstrijd, voorbij Excelsior. De Rotterdammers kunnen zich nu focussen op de kampioenswedstrijd van volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles.

Met twee doelpunten beleefde de spits van Feyenoord een fijne middag, zo vertelde hij tegenover ESPN. "Fantastisch. Het is altijd goed voor een spits om te scoren en nog beter als het er twee zijn en we winnen." Gimenez legt uit dat hij zijn doelpunten vooral te danken heeft aan het werk van zijn teamgenoten."Ik geloof altijd dat er nog één komt en je moet altijd klaar zijn. Ik denk dat dit (het tweede doelpunt, red) 50% Quinten zijn doelpunt was. Al het werk van het team helpt de spits heel erg."

Lang is het gegaan over de strijd tussen Danilo en Gimenez. Sinds dit jaar is de Mexicaan de eerste spits van Feyenoord, maar zelf ziet hij het niet zo. "Ik voel me niet als de eerste spits, ik voel dat we een team zijn. Danilo doet zijn eigen werk en ik ook, we werken voor hetzelfde elftal en dezelfde prijzen. We zijn niet elf spelers, maar 25 spelers"

Populariteit
In Rotterdam zijn Gimenez en zijn vriendin ongekend populair bij de supporters. Of ze in Mexico iets meekrijgen van de populariteit in Nederland kan de spits niet vertellen. "Ik weet dat niet, want ik ben niet in Mexico. Maar het is fantastisch om de mensen te zien met mijn shirt, de vlaggen en sombrero’s. Ik heb ervan gedroomd en nu leef ik mijn droom."

Na de goede statistieken van de 22-jarige spits, is de belangstelling na zijn eerste seizoen erg groot. Hij kan niet beloven dat hij volgend jaar in Rotterdam speelt. "Als je het mij vraagt, hou ik van deze club en is het een goede opstap binnen Europa, maar ik weet niet wat de volgende stap is. Eerst wil ik de focus op de volgende wedstrijd en hier iets winnen."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties