Slot vraagt om geduld met Gimenez: "Normaal dat hij even moet wennen"

Slot vraagt om geduld met Gimenez: "Normaal dat hij even moet wennen"

Santiago Gimenez kan dit weekend voor het eerst in actie komen voor Feyenoord. De Mexicaanse spits ontving deze week zijn werkvergunning en stond dus ook al enkele keren op het trainingsveld. Toch benadrukte trainer Arne Slot tijdens zijn persconferentie dat hij mogelijk tijd nodig zal hebben.

"Santi is in anderhalve week drie keer de wereld overgevlogen", begon hij. "In de eerste plaats zie je dat hij dat fysiek echt wel gemerkt heeft. Tegelijkertijd moet hij natuurlijk wennen aan zijn teamgenoten, en zijn teamgenoten aan hem. Hij heeft wel al een aantal trainingen meegedaan. Daarin is opgevallen dat hij makkelijk scoort en naarmate de week vorderde zich wat comfortabeler voelde."

"Het is - niet alleen voor hem, maar voor elke nieuwe speler - vrij logisch dat het op de eerste training een beetje om je heen kijken is. Ik vond Sebastian Szymanski daar een mooi voorbeeld van. Als je de eerste tien minuten van zijn eerste training zag, kwam dat totaal niet overeen met de meningen over hem van afgelopen zondag. Het is een normaal proces dat een speler even moet wennen. Helemaal als hij van zo ver komt."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties