Slot verklaart opstelling: "Aan beide kanten heel dreigend"

Slot verklaart opstelling: "Aan beide kanten heel dreigend"

Trainer Arne Slot stond voorafgaand aan de uitwedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen ESPN te woord. Daar benadrukte hij dat de Rotterdammers na enkele mindere resultaten de zaken niet anders moeten benaderen dan in de voorgaande wedstrijden. Wel gaat hij dat doen met twee andere aanvallers.

Zo koos hij voor Reiss Nelson als vervanger van de geblesseerde Luis Sinisterra en dus niet om Bryan Linssen op een andere plek te laten spelen. "Reiss is een heel goede linksbuiten en ik vind Bryan meer een spits", legde hij uit. "In een team dat veel de bal heeft op de helft van de tegenstander denk ik dat Reiss een betere linksbuiten is. Daarbij heeft Bryan het de afgelopen maanden uitstekend gedaan in de spits."

Verrassender was zijn keuze voor Alireza Jahanbakhsh, die op rechtsbuiten de voorkeur krijgt boven aanvoerder Jens Toornstra. "Als je naar de wedstrijden tegen Groningen en Ajax kijkt, zie je dat ons gevaar met name van de linkerkant moest komen. Tegen Twente, toen Ali speelde, waren we aan beide kanten heel dreigend. Dus ik vond dit het moment om Ali te laten starten."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties