Slot positief: "Maar één schot op doel weggegeven"

Slot positief: "Maar één schot op doel weggegeven"

Trainer Arne Slot was zondagmiddag uiteraard teleurgesteld over het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Twente. Veel verwijten maakte hij zijn ploeg echter niet. De gemiste kansen van zijn ploeg waren zijn enige kritiek in een verder 'bijna perfecte uitwedstrijd'.

"Omdat je gewoon maar één schot op doel hebt weggegeven", legde Slot die uitspraak uit tegenover ESPN. "Als je dan vier, vijf grote kansen creëert, is dat goed, maar helaas niet voldoende voor de overwinning." Feyenoord had het lang moeilijk in Enschede, maar had in de slotfase de mogelijkheid om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. "Dat doe je door helemaal niks weg te geven, terwijl je wel heel aanvallend voetbal speelt en constant op de helft van je tegenstander bent. Zeker tegen Twente, dat een heel sterke selectie heeft, is dat goed. Dan is het jammer dat we uit de kansen geen goal maakte."

Slot erkende dat Twente en Feyenoord in de eerste helft nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar waren, maar zag zijn ploeg daarbij 'investeren' in de wedstrijd. "Je speelt tegen Twente, een zeer competitief team. Ze kunnen echt strijd leveren en daar kozen ze ook voor. Dan moeten wij daarin mee. In de tweede helft zag je ons misschien door fitheid of door beter voetbal het heft volledig in handen nemen. In de eerste helft zijn we ook in de buurt van hun zestien geweest, wat toen nog niet tot kansen leidde. In de tweede helft gebeurde dat wel."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties