Feyenoord houdt punt over aan troosteloos duel bij FC Twente

Feyenoord heeft zondagmiddag niet meer dan een punt overgehouden aan het uitduel tegen FC Twente. In een weinig boeiende wedstrijd hadden de Rotterdammers de grootste moeite om tot kansen te komen. Invaller Cyriel Dessers kreeg nog de meeste mogelijkheden, maar dit keer kon hij de ploeg niet redden.

In weinig opzichten speelden FC Twente en Feyenoord zondag een memorabele wedstrijd. Het lege stadion hielp daarbij niet, net als het feit dat de Rotterdammers een zware en intensieve uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de benen hadden. Het was op het veld terug te zien. In de beginfase waren er kansen voor Marcos Senesi (net over) en Ramiz Zerrouki (redding Ofir Marciano), maar dat waren dan ook de weinige hoogtepunt die de eerste helft telde.

Na rust was het spelbeeld niet heel anders en duurde het een kwartier voor Fredrik Aursnes met een lekker afstandsschot voor het eerste hoogtepuntje zorgde. Het was het begin van een fase met iets meer kansen. Bryan Linssen kreeg de bal twee keer niet tussen de palen voor hij vervangen werd door de veelbesproken Cyriel Dessers. Ook de invaller kreeg twee mogelijkheden, maar vond beide keren een goed keepende Lars Unnerstall op zijn pad.

Intussen leek FC Twente er steeds meer vrede mee te hebben om de wedstrijd zonder doelpunten te eindigen. De ploeg bouwde nog wat meer defensieve zekerheid in en maakte het Feyenoord heel lastig om tot een slotoffensief te komen. Als iemand hem nog had kunnen maken was het wederom Dessers, maar de spits stuitte ook in blessuretijd nog een keer op Unnerstall. Zo eindigde de wedstrijd zoals 'ie begon: 0-0.

-

FC Twente: Unnerstall; Troupee, Hilgers, Pröpper, Sadilek; Zerrouki, Brama, Vlap; Rots, Van Wolfswinkel, Limnios
Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Reserves
FC Twente: De Lange, Van der Gouw; Dumic, Oosterwolde, Smal, Staring, Pleguezuelo, Bosch, Ugalde, Cerny, Cleonise
Feyenoord: Jansen, Troost; Geertruida, Hendriks, Teixeira, Diemers, Jahanbakhsh, Dessers, Bannis, Nelson