Slot over nieuwe huurtermijn Minteh: "Mooier als dit soort spelers van jezelf zijn"

Slot over nieuwe huurtermijn Minteh: "Mooier als dit soort spelers van jezelf zijn"

Yankuba Minteh laat de laatste weken een uitstekende ontwikkeling zien bij Feyenoord. Dat de aanvaller aangeeft open te staan voor een langer verblijf in De Kuip, lijkt dan ook erg positief. Toch hield trainer Arne Slot op de persconferentie van zondagavond een slag om de arm.

"Het is altijd leuk om met dit soort jongens te werken als je ziet wat voor potentie erin zit", begon hij lovend over Minteh. "Topspelers hebben vaak of snelheid van lopen, of snelheid van denken. Bij Yankuba zit het iets meer in zijn snelheid van lopen, maar in dat laatste vind ik dat hij een mooie ontwikkeling doormaakt."

Toch plaatste Slot een belangrijke kanttekening. "Het is nog mooier om met dit soort jongens te werken als ze van jezelf zijn, want dan levert het meer geld op voor de club. Ik kom van AZ en daar was onderdeel van het beleid dat ze in principe altijd aanvallers van zichzelf wilden hebben, omdat aanvallers meer geld waard worden. Maar je kan als club in de omstandigheid komen dat je een bepaalde kwaliteit niet kan kopen of krijgen, waardoor huren wel interessant wordt. Dit seizoen gold dat al voor Minteh."

Naast de vraag of Feyenoord Minteh nog een jaar wil huren, is ook de vraag of Newcastle United hiervoor openstaat. "Misschien willen ze hem zelf wel heel graag terug hebben als ze zien dat hij zich heel goed ontwikkelt. Misschien willen ze zelf zien of hij klaar is voor dat niveau. Ik weet alleen niet of dat volgens de regelgeving al mag. Maar we zien het de komende weken wel."

Moet Feyenoord Minteh voor een tweede seizoen huren?

Lees meer over
Arne Slot Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties