Slot over Kökcü: "Niet verstandig die creativiteit uit het elftal te halen"

Slot over Kökcü: "Niet verstandig die creativiteit uit het elftal te halen"

Arne Slot besloot Leroy Fer na de komst van Gernot Trauner niet terug te laten keren op het middenveld. De aanvoerder van de Rotterdammers begint tegen FC Luzern op de bank. In gesprek met ESPN legde Slot uit waarom hij zijn middenveld intact houdt.

"Ondanks dat ik niet vind dat het perfect liep, heb ik er wel voor gekozen om het zo te laten staan", vertelde Slot. "Zeker Orrie heeft de laatste weken de nodige kritiek gehad op zijn spel aan de bal. Maar toen hij net terug was van zijn interlands heeft hij aan de bal veel goede dingen gedaan. Zijn voetballende kwaliteiten hebben we nodig. Daarnaast is Jens al jarenlang een betrouwbare kracht en hebben we Guus gehaald als 10 en scoorde hij drie keer."

De kritiek op Kökcü vond Slot overigens wel begrijpelijk. "Hij verliest ontzettend veel de bal, dus het is absoluut niet onterecht. Maar tussendoor heeft hij ook een aantal goede dingen laten zien. Als je kijkt naar onze goede aanvallen, is hij daar vaak bij betrokken als een van de startpunten. Hij moet een beter evenwicht vinden tussen het vele balverlies en de dingen die hij goed doet, maar ik zou het niet verstandig vinden om die creativiteit ook nog uit het elftal te halen."

In de spits gaf Slot opnieuw de voorkeur aan Bryan Linssen, een keuze die vooral met de tegenstander te maken heeft. "Ik verwacht een compleet andere wedstrijd dan tegen Drita. Het is een ploeg die veel druk zet en ook extreem veel risico neemt in de opbouw. Als ze ons hoog onder druk zetten, kun je een groot en sterk aanspeelpunt kiezen, of je probeert een speler die snel is en veel achter de laatste lijn kan komen. Als Bryan iets heeft aangetoond, is het dat hij slimme loopacties achter de laatste lijn heeft. Ik hoop dat we hem daarin een aantal keer kunnen benutten."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties