Slot: "Mooi dat dat nu gebeurt, daar moeten we van leren"

Slot: "Mooi dat dat nu gebeurt, daar moeten we van leren"

De hand van Arne Slot was al in het eerste oefenduel van Feyenoord duidelijk zichtbaar. De Rotterdammers zetten KAA Gent hoog op het veld al onder druk. Slot zelf herhaalde na afloop zijn woorden van de afgelopen weken: "Ik weet niet of het nieuw is, ik heb Feyenoord vorig seizoen vaak genoeg druk zien zetten in fases van wedstrijden."

Feit blijft echter dat het Feyenoord dat vandaag te zien was er anders uitzag dan vorig seizoen. "Toen had je momenten dat ze wat terugzakten, maar dat zal komend seizoen ook wel eens gebeuren", vervolgde Slot voor de camera van Feyenoord. "Ik heb vandaag wel gezien dat we uit drukmomenten een aantal prima kansen hebben gecreëerd. De bereidheid om dat uit te voeren was enorm. Maar met name de eerste tien minuten zag je ook de kwetsbaarheid: als je een stapje te laat bent, kun je geslacht worden. Het is alleen maar mooi dat dat nu gebeurt, daar moeten we van leren."

Na rust zette Slot vooral jeugdspelers aan het werk. Over hun optreden was hij niet ontevreden. "Het was een heel goede uitvoering, mooi om te zien. Er speelden veel jonge jongens, die niet alleen hun debuut maakten, maar in sommige gevallen ook al een jaar niet gevoetbald hadden door corona. Zij hebben vandaag en afgelopen week een prima indruk achtergelaten." Voor speculaties over wie eventueel definitief aan kunnen sluiten bij het eerste, vindt hij het nog te vroeg. "Als wij inschatten dat ze goed mee kunnen komen, blijven ze meetrainen. Ze zullen ongetwijfeld hun wedstrijden gaan spelen bij Onder 21 en het zou helemaal mooi zijn als een van die jongens kan doorstromen om in De Kuip te gaan spelen, maar na een week is het te vroeg om daar conclusies over te trekken."

Lovend was Slot ook over Leroy Fer, die zijn nieuwe rol als centrumverdediger op enkele keren na goed invulde. "In de eerste tien minuten had hij het één of twee keer moeilijk, toen hij in te grote ruimtes kwam. Dat geldt voor Leroy, maar eigenlijk voor elke centrale verdediger: als je in te grote ruimtes komt en er is geen druk op de bal, is het heel lastig. De afstemming klopte niet helemaal", doelde hij ook op rechtsback Denzel Hall, die zijn eerste wedstrijd speelde na zeer lang blessureleed. "Ik schatte in dat hij na tien minuten al over zijn grens heen aan het gaan was. Dat was vrij vroeg zichtbaar. Daar kan ook wat spanning bij komen als je een jaar niet gespeeld hebt. Dan moet je voorkomen dat zo'n jongen weer een blessure oploopt", verklaarde Slot zijn vroege wissel.

Lees meer over
Arne Slot Voorbereiding 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties