Linssen: "Hendriks is sterker en volwassener geworden bij NAC"

Linssen: "Hendriks is sterker en volwassener geworden bij NAC"

Bryan Linssen begon zaterdagmiddag in de spits tijdens de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen KAA Gent. Ook voor hem was het even wennen: niet alleen was het de eerste wedstrijd na de vakantie, ook speelde het elftal onder Arne Slot op heel andere manier dan vorig seizoen.

"We willen wat hoger druk zetten dit jaar", begon Linssen tegenover het clubkanaal van Feyenoord. "Natuurlijk kan je dat niet hele wedstrijden volhouden, dus je moet je momenten gaan kiezen. Het zal vaker hoog zijn dan laag." Zo viel aan Linssen op dat hij ook verdedigend veel arbeid moest leveren. "Je moet met z'n allen naar voren en met z'n allen terug. Als ik m'n werk voorin goed doe, is het achterin makkelijker om de bal op te kunnen vangen. Mocht dat een keer niet zo zijn, dan moet ik ook zorgen dat ik terugkom om de jongens van het middenveld te helpen."

Linssen werd voorin vergezeld door twee nieuwelingen. Francesco Antonucci speelde in de eerste helft als rechtsbuiten en Guus Til was aanvallende middenvelder. "Het zijn prettige jongens en ze passen zich makkelijk aan. Je hebt vandaag kunnen zien dat ze allebei kwaliteiten hebben. Het systeem, hoe je in balbezit wil spelen, moet er nog ingeslepen worden en bij een eerste wedstrijd kun je ook niet verwachten dat alles fantastisch gaat. Maar ik kan wel zeggen dat ik tevreden ben."

Dat was hij ook over de centrale verdedigers, in het bijzonder Leroy Fer (eerste helft) en Ramon Hendriks (tweede helft). "Ik zei tegen Fer dat hij het goed deed. Stabiel, hij wist wat hij moest doen. Eigenlijk merkte je helemaal niet dat het normaal een middenvelder is." Het optreden van Hendriks zag Linssen in de tweede helft vanaf de bank. "Het is geen jongetje meer. Het werd een echte vent: hij kleunde er overal in en was niet makkelijk te passeren. Voor hem was die stap naar NAC goed, hij is sterker en volwassener geworden."

Lees meer over
Ramon Hendriks Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties