Feyenoord begint aan voorbereiding met gelijkspel tegen Gent

Feyenoord heeft in het eerste oefenduel ter voorbereiding op seizoen 2021/22 met 1-1 gelijkgespeeld tegen Gent. Na een doelpuntloze eerste helft was Naoufal Bannis na rust de enige trefzekere Feyenoorder. Hij schoot van dichtbij binnen en gaf daarmee een snel antwoord op de openingstreffer van de Belgen.

Arne Slot wilde tegen Gent zo veel mogelijk spelers aan het werk zien en speelde beide helften dus met verschillende elftallen. Voor rust waren het vooral de bekende namen die aan de aftrap verschenen, aangevuld door jeugdspeler Denzel Hall en debutanten Francesco Antonucci en Guus Til. Deze formatie liet direct zien waar Slot de afgelopen vijf dagen op 1908 aan heeft gewerkt. Zo viel op hoe Feyenoord vanaf het begin hoog stond en veel druk zette. Echt grote kansen leverde dit voor rust echter nog niet op.

In de tweede helft waren het juist de jongelingen die het mochten laten zien, met Mark Diemers en Ridgeciano Haps als enige ervaren krachten. Kort na rust ging het echter al bijna mis, na een misverstand tussen verdediger Sem Valk en doelman Devin Remie. Zij konden de situatie nog net redden. Even later lukte dat niet, toen Achraf El Bouchataoui vlak voor de defensie van de bal gezet werd. De bal belandde bij Tarik Tissoudali, die Remie omspeelde en de openingstreffer kalm het net in tikte.

Een antwoord van Feyenoord volgde al snel. Kort na een geblokte knal van afstand van Haps werd een afstandsschot van El Bouchtaoui wél gevaarlijk. De bal belandde via de kluts voor de voeten van Naoufal Bannis. De spits deed wat hij moest doen en zette Feyenoord al na vier minuten weer naast de Belgen. In het resterende halfuur zouden alleen doelpuntenmaker Bannis en Marouan Azarkan nog een keer dreigend worden, maar zij wisten het net niet meer te vinden. Zo eindigde de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding voor Feyenoord in 1-1.

57' | Tissoudali | 0 - 1
61' | Bannis | 1-1

Opstelling eerste helft: Bijlow; Hall (31. Owusu), Fer, Senesi, Malacia; Toornstra, Burger, Til; Antonucci, Linssen, Sinisterra
Opstelling tweede helft: Remie; Skogen, Valk, Hendriks, Haps; Diemers, El Bouchataoui, Hartjes; Azarkan, Bannis, Vente (77. Milambo)

AEK Athene
De volgende oefenwedstrijd staat volgende week zaterdag op het programma. De Rotterdammers oefenen op zaterdag 3 juli om 13:30 uur tegen AEK Athene. Het vriendschappelijke duel wordt gespeeld op Varkenoord en hierbij zijn supporters welkom. Ook dit duel is live te volgen via een stream.