Slot: "Mensen hoeven tegen PSV niet acht nieuwe spelers te verwachten"

Slot: "Mensen hoeven tegen PSV niet acht nieuwe spelers te verwachten"

Trainer Arne Slot zag zijn Feyenoord donderdag tegen Sturm Graz een geweldige prestatie leveren. Tegelijkertijd ziet hij in zijn selectie steeds meer spelers aanspraak maken op een basisplaats. Of dat na de 6-0 zege in de Europa League nog tot veel wijzigingen gaat leiden voor het duel met PSV?

Het begrip Never change a winning team is daarbij slechts deels van toepassing, vertelde Slot tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "Bij een winning team horen ook de jongens die erin zijn gekomen. Wålemark gaf bijvoorbeeld een assist op Gimenez, die ook zonder bal een uitstekende indruk maakte. We hebben meerdere goede spelers."

"De vraag met wie we zondag gaan spelen wordt soms ingegeven door het winning team, maar soms ook door de vorm of fitheid van een speler. En het kan ook met de kwaliteiten van een tegenstander te maken hebben", zo legde Slot uit. "Maar mensen hoeven niet te verwachten dat we zondag met acht nieuwe spelers op het veld staan."

Danilo of Gimenez?
Een vraag die steeds nadrukkelijker naar voren komt, is of Santiago Gimenez zich al genoeg heeft bewezen om de basisplaats van Danilo over te nemen. Slot kijkt echter niet naar de spitsen alleen. "Ik heb al heel vaak gezegd dat niet de spits, maar het team de goals maakt. Gelukkig hebben we nu, net als vorig jaar, twee spitsen die dat teamspel kunnen vertalen in goals."

"Maar als je naar die goal van Danilo kijkt, is het vergezocht om die alleen aan Danilo toe te schrijven", vervolgde hij. "Het was een geweldige teamgoal, zoals wij bij Feyenoord heel vaak teamgoals maken. Maar het is heel prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken, dat is duidelijk. En ook nog twee die steeds fitter worden om het spel dat we zonder bal willen spelen ook aan te kunnen."

Met welke spits zou jij starten tegen PSV?
Lees meer over
Arne Slot Danilo Pereira da Silva Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties