"Kracht van Slot dat hij spelers niet snel afschrijft"

"Kracht van Slot dat hij spelers niet snel afschrijft"

Bij de overtuigende, ruime zege op Sturm Graz kende Feyenoord twee verrassende uitblinkers. Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh, twee spelers die eerder veel kritiek te verduren kregen, hadden het grootste aandeel in de doelpuntenproductie. In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond werden de beide aanvallers besproken.

"Hij was op de persconferentie wel eerlijk", zei Sinclair Bischop over Idrissi, die hij kort ervoor sprak. "Hij zei: 'Ik heb geen goede voorbereiding gedraaid en lange tijd wilde mijn hoofd dingen die ik nog niet aankon.' Langzaam maar zeker voelt hij dat dat aan het veranderen is. Je ziet dat hij wil en progressie maakt. Dan is het ook goed dat hij een trainer heeft die vertrouwen in hem heeft. Er zijn ook veel spelers bij andere clubs die hetzelfde probleem hebben, maar die worden er dan uit gehaald."

Bij Slot ligt de focus juist echter op de positieve punten in het spel van Idrissi. "Hij werkt zich drie slagen in de rondte en zorgt er met zijn loopacties ook voor dat anderen beter kunnen renderen. Uiteraard gaat het bij buitenspelers ook om het eigen rendement, en dat had hij vandaag", vervolgde Bischop, die de linksbuiten niet als losstaand geval ziet. "Ook vorig jaar hebben spelers langere tijd de kans gehad. Ik denk dat dat ook wel de kracht is van Slot, dat hij spelers niet heel snel afschrijft."

Alireza Jahanbakhsh
Dat laatste zag hij vorig seizoen al gebeuren met Jahanbakhsh, die dat vertrouwen nu weer begint uit te betalen. "Het meeverdedigen, het arbeid leveren; dat was vorig seizoen bij hem ook al het geval", stelde Dennis van Eersel, die echter meeging in de stelling dat hij toen té gretig was. "Dat zag je vooral bij z'n acties voorin. Dat leek geforceerd, hij wilde zó graag. Wat dat betreft lijkt hij nu met meer rust te spelen. Niet dat geforceerde in het maken van zijn acties. En juist daarom lukt het nu. Het zou niet voor het eerst zijn dat hij in zijn tweede seizoen bij een club een veel beter moyenne behaalt dan in het eerste."

Lees meer over
Arne Slot Alireza Jahanbakhsh Oussama Idrissi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties