Slot kiest tussen Dessers en Aursnes; Nelson liep 'overbelastingsblessure' op

Slot kiest tussen Dessers en Aursnes; Nelson liep 'overbelastingsblessure' op

Bij het maken van zijn opstelling voor het duel tegen Maccabi Haifa moet Feyenoord-trainer Arne Slot puzzelen. Zo mist hij onder meer Alireza Jahanbakhsh, die als Iraniër niet tegen Israëlische clubs mag spelen. Om dat op te vangen heeft Slot twee mogelijkheden, zo vertelde hij maandag tijdens zijn persconferentie.

"Er zijn twee opties", werd de trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dessers in de punt (Sinisterra en Linssen op de vleugels, red.) of Toornstra op rechts (Linssen in de spits, red.). Daar kies ik tussen. Dessers heeft wel weinig wedstrijden gespeeld, dat neem ik mee in mijn overwegingen", hintte hij op de variant met Toornstra als rechtsbuiten. Daarbij zou Fredrik Aursnes hoogstwaarschijnlijk op het middenveld starten.

Marcos Senesi start tegen Maccabi Haifa vermoedelijk wel weer in de basis en ook Lutsharel Geertruida maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. Toch vindt Slot de bezetting nog altijd smal. "Iedereen kan zien dat wij misschien wel de smalste selectie hebben in de clubgeschiedenis. We hebben dat beetje geld dat is binnengekomen gebruikt voor het halen van enkele spelers, maar vooral ook om spelers langer aan ons te binden. Dat combineren ging bijna niet, dus is de selectie smal als je kijkt naar spelers met ervaring op het hoogste niveau."

Nelson
Daar komt bij dat ook aanvaller Reiss Nelson nog niet van de partij is. "Nelson had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar hij ervaart de trainingen hier als iets pittiger", legde Slot uit. "Hij liep tegen een overbelastingsblessure aan en dus is hij er niet bij. Of hij PSV (aanstaande zondag, red.) wel haalt, is afwachten. In elk geval niet als basisspeler."

Lees meer over
Arne Slot Conference League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties