Slot: "We moeten beter en scherper verdedigen dan in Utrecht"

Slot: "We moeten beter en scherper verdedigen dan in Utrecht"

Trainer Arne Slot weet goed wat Feyenoord dinsdag van Maccabi Haifa kan verwachten. Zoveel werd duidelijk op de persconferentie in aanloop naar dat duel.

Slot verwacht een wedstrijd tussen twee ploegen met soortgelijke speelstijlen. "Zij willen net als wij hoog druk zetten en met veel intensiteit spelen. Dan gaat het erom: wie legt wie zijn speelstijl op? We zijn goed voorbereid en kennen de sterke en zwakke punten van de tegenstander, maar het is vooraf moeilijk om een inschatting te maken van het krachtsverschil. Ik kijk dan naar andere dingen, zoals dat Israël met veel spelers van Maccabi met 5-2 won van Oostenrijk, waarvoor Gernot Trauner niet was geselecteerd", werd de oefenmeester geciteerd door Voetbal International.

Ook het publiek in Israël kan wel eens een belangrijke rol gaan spelen. "Maccabi is thuis sterk, gesteund door de fanatieke aanhang. Daarop zijn we voorbereid." Dat vertelde Slot met de 3-1 nederlaag tegen FC Utrecht in het achterhoofd. "Als je dat nuchter analyseert, hebben ze in tachtig minuten geen kans gecreëerd, behalve uit standaardsituaties. Die moet je beter verdedigen. Je moet rustig blijven onder lastige omstandigheden, want het publiek in de Galgenwaard ging tekeer. Wij moeten daarmee beter om zien te gaan. Morgen zullen we dus beter en scherper moeten verdedigen dan we in Utrecht hebben gedaan."

Lees meer over
Arne Slot Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties