Slot: "Ik zou hem zeker niet afschrijven als ik jullie was"

Slot: "Ik zou hem zeker niet afschrijven als ik jullie was"

Aan Arne Slot is het de taak om zijn spelers met zoveel mogelijk vertrouwen te laten starten aan de aftrap van de bekerfinale. De afgelopen week heeft de trainer zijn spelers voorbereid op tactisch gebied en zo kort voor de finale doet Slot dit ook via de media, waar hij het opneemt voor zijn speler. Zo komt ook de vorm van Santiago Gimenez ter sprake, want wat heeft hij in deze fase nodig?

"Het gene wat iedereen nodig heeft en dat is vertrouwen, maar uiteindelijk is het natuurlijk ook zo dat spelers het vertrouwen terug moeten betalen", vertelt de trainer van Feyenoord tegenover ESPN als er gevraagd wordt wat Gimenez nodig heeft voor zondag. "Er is met Ayase Ueda concurrentie bij ons, maar Santiago is wel één van de spelers die gewend is om finales en grote wedstrijden te spelen. Dan denk ik aan de kampioenswedstrijd waar hij een belangrijke goal maakte en in de Gold Cup maakte hij voor zijn land een hele belangrijke goal."

Dit kalenderjaar heeft Gimenez slechts vier doelpunten gescoord en zijn laatste bal vloog op 10 maart tegen het net. "Hij heeft de laatste weken wat minder gescoord, maar ik zou hem zeker niet afschrijven als ik jullie was. Dat hij baalt van het feit dat hij de laatste weken wat minder scoort, is een feit. Maar hij is ook heel blij dat hij onderdeel is van een team dat al heel lang niet verloren heeft."

Iemand die wel regelmatig scoort is Dávid Hancko. Alle ballen op de Slowaak, zo klinkt de conclusie waarmee Slot wordt geconfronteerd. "Dat is niet alleen de laatste weken, maar eigenlijk al in de twee jaar dat ik met hem samenwerk. Ik vind het een heel goed idee om de ballen naar hem toe te spelen, want hij doet er bijna altijd iets goeds mee. Maar jij doelt ook nog op het feit dat hij weet te scoren en dat is nog een extra wapen van hem die hij in standaardsituaties heeft."

De beleving
In Nijmegen is deze bekerfinale duidelijk het hoogtepunt van de recente voetbaljaren en dat is ook duidelijk te merken in de stad. Men leeft er met spanning naar toe, gebouwen zijn versierd in de kleuren van NEC en de bakkers hebben uitgepakt met speciale gebakjes. In Rotterdam is dit allemaal wat minder het geval. "Ik ben daar niet zo mee bezig, maar ik kan me voorstellen dat het bij ons wellicht wat minder is. Dat zegt niks over het belang van de wedstrijd, maar voor ons was de tweede plek ook extreem belangrijk. Daar hebben we lang hard voor moeten vechten en veel voor moeten winnen."

Toch vindt Slot het een geweldige gedachte dat hij zondag de tweede prijs aan zijn trainerscarrière kan toevoegen. "Uiteindelijk is dat het mooiste. Het zegt misschien niet zoveel over de ontwikkeling van het elftal en de waarde van spelers, maar het is wel mooi als je over tien of vijftien jaar door De Kuip loopt en er een beker staat die jij ook hebt gewonnen. Het fysiek iets winnen blijft het mooiste aan voetbal."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties