''De groep staat er goed voor, op de bekende gevallen na''

''De groep staat er goed voor, op de bekende gevallen na''

Feyenoord bereidt zich met een nagenoeg fitte selectie voor op de bekerfinale tegen NEC Nijmegen. Trainer Arne Slot meldt dat er geen nieuwe blessures zijn ontstaan de afgelopen dagen. Geluiden dat Mats Wieffer is uitgevallen op de training worden niet bevestigd.

"De groep staat er goed voor, fit. Op de bekende gevallen na natuurlijk," begint Slot op het persmoment van vrijdagmiddag in Zeist. "Maar we moeten morgen nog wel een keer trainen. Quilindschy Hartman is er helaas voor hem en ons niet bij. Dat geldt ook voor Zechiël, maar de rest is allemaal beschikbaar zondag." Justin Bijlow en Gernot Trauner zijn er ook weer bij. Het is al bekend dat Timon Wellenreuther onder de lat staat tijdens de bekerfinale.

Geen aanpassingen
De verwachtingen zijn dat Slot geen aanpassingen gaat doen aan zijn basiself. "Of er aanleiding voor is? Ik denk dat het tegen Ajax ietsje beter was dan tegen Fortuna. Er zijn wel meerdere jongens die constant aantonen dat ze ook kunnen spelen. Ik zal ze niet een voor een langsgaan, maar we zijn in de gelukkige omstandigheid dat we niet alleen elf goede basisspelers hebben, maar dat er achter ook een aantal jongens zitten die ook moeiteloos in de basis zouden kunnen spelen."

Slot wil de tegenstander vrijdagmiddag niet wijzer maken of hij tactische aanpassingen gaat doen. "Dan kan je ook nog een stukje naar de tegenstander kijken of je daar wel of niet gebruik van wil maken in deze wedstrijd. We zullen zondag zien welke keuzes we daarin maken." De trainer ziet op de trainingen dat zijn ploeg scherp is, maar dat zegt ook niet altijd alles. "Als je dat al denkt dan kun je in de wedstrijd nog weleens bedrogen uitkomen, want ik moet je eerlijk zeggen dat ik voor de wedstrijd tegen FC Volendam dacht: wij trainen zo verschrikkelijk goed, we spelen zo goed, daar gaan we met ruime cijfers van winnen. Je hebt gezien hoe een pijnlijke vertroosting het is geworden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties