Hancko: "Dat is misschien ook waarom we het verdienen deze finale te spelen"

In zijn carrière als speler heeft Dávid Hancko al vier prijzen gewonnen, waaronder uiteraard het kampioenschap met Feyenoord van vorig seizoen. Aanstaande zondag krijgt de Slowaak in de bekerfinale de kans om nog een prijs toe te voegen aan zijn prijzenkast, maar daarvoor moet er eerst gewonnen worden van NEC. De sterkhouder van de Rotterdammers blikt op het persmoment vooruit op de confrontatie met de ploeg uit Nijmegen.

"Het is voor ons natuurlijk een goede kans om een prijs te winnen", begint Hancko tegenover de nationale pers. "Voor ons als spelers en club is dit nu natuurlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als we dit winnen is het seizoen uiteraard succesvol. En als je succes alleen meet met prijzen, dan is het niet succesvol als we niet winnen, maar als ik kijk naar mezelf en zie welke progressie ik heb gemaakt en wat ik heb geleerd, dan is dat voor mij het belangrijkste."

In zijn carrière heeft Hancko twee finales gespeeld. Wat hij zich ervan herinnert? "Dat ik er één heb gewonnen en één heb verloren", lacht de verdediger. "Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren, maar ik heb nu ervaren hoe het is om slechts voor één wedstrijd te spelen. Het is niet makkelijk omdat je geen fouten mag maken en je wil iets veiliger spelen, maar daarom bereiden we ons deze week extra goed voor. Het moment dat ik won was geweldig voor mij en het was ook mijn eerste prijs waarbij ik echt onderdeel was van de selectie."

De sfeer in de groep bij Feyenoord is uitstekend te noemen. "Momenteel is iedereen er klaar voor om een perfecte wedstrijd te spelen. We bereiden ons voor op alles en dat is voor nu het belangrijkste. We hebben nog een training en ik voel me er klaar voor, maar alles wordt bepaald op het veld. We hebben tegen goede tegenstanders gespeeld en daar moeten we voorbereid op zijn."

Ontwikkeling
Hancko laat dit seizoen zien onmisbaar te zijn met zijn verdedigende kracht, maar ook met zijn belangrijke spel in de opbouw en zijn doelpunten. Toch kan hij nog beter. "Ik zit nog niet op mijn top-level. Als je kijkt naar onze besprekingen, dan zijn er nog steeds verbeteringen die ik kan maken. Het voelt nog steeds alsof ik leer en mezelf ontwikkel, daarbij probeer ik alles te doen wat de coach van ons vraagt."

Of dit voor Hancko voelde als het beste seizoen tot nu toe in zijn carrière? "Ik maak stappen in de goede richting en ik ben vooral heel trots op dat ik altijd in de basis sta en alles speel. Ook de verwachtingen bij mij liggen nu een stuk hoger, dus ik probeer dat te gebruiken als motivatie om iedere wedstrijd alles te geven voor Feyenoord."

Spelen in Italië
Dat Hancko op deze manier zou slagen had men in Italië een aantal jaar geleden niet verwacht. Als verdediger mislukte zijn avontuur in de Serie A. "Het was natuurlijk een zwaar seizoen voor mij en misschien was de stap ook te groot. Ik heb daar veel geleerd ondanks dat ik veel op de bank zat. Ik was nog jong en had veel concurrentie, dus ik leerde veel. Uiteraard ben ik nu een andere speler. Het was niet makkelijk, maar ik heb ervan geleerd en ik moet mijn carrière gewoon stap voor stap voortzetten."

NEC
Uiteraard krijgt de Slowaak ook nog de vraag hoe hij kijkt naar de tegenstander in de bekerfinale. "Je kunt aan de resultaten zien dat ze veel creëren, goede spelers hebben en beschikken over een goede structuur. Feyenoord en NEC zijn de enige twee teams die PSV hebben verslagen dit seizoen, dus dat is misschien ook waarom we het verdienen deze finale te spelen. We moeten voorbereid zijn op alles."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties