Slot: "Dat zegt veel over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt"

In aanloop naar de bekerfinale van komende zondag was er vrijdagmiddag een moment voor spelers en trainers van beide ploegen om de pers te woord te staan. Arne Slot geniet van de stemming rond deze eindstrijd en verwacht een lastig duel. De trainer van Feyenoord sprak bijvoorbeeld over de ontwikkeling van NEC, maar ook over een mogelijke strafschoppenserie.

"Of een seizoen wel of niet geslaagd is, zijn denk ik heel veel componenten voor", reageert Slot op de vraag of zijn seizoen na zondag wel of niet succesvol was. "Maar over het algemeen wordt het in de media altijd afgewogen aan of je wel of geen prijs wint. Ik denk dat ook een onderdeel van voetbal is hoe een elftal zich ontwikkelt, of spelers meer waard worden en hoeveel punten je haalt in een seizoen. Maar een beker is wel heel speciaal om te winnen."

In de recente ontmoetingen lagen Feyenoord en NEC heel erg dicht bij elkaar, maar toch is het gat op de ranglijst 25 punten. Hoe Slot kijkt naar het krachtsverschil? "25 punten is een behoorlijk verschil, maar als je de stand van de tweede seizoenshelft erbij pakt, dan staan zij vierde en voor het weekend nog derde gelijk achter ons en PSV. Dat zegt veel over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt."

"NEC is gewoon een hele goede ploeg en één van de redenen waarom ik Rogier een goede trainer vindt, is omdat als wij tegen een ploeg moeten, we dan kijken naar een aantal ploegen en dan staat daar ook vaak de wedstrijd van NEC tussen. Ze hebben altijd een heel goed wedstrijdplan en idee van spelen. Vandaar dat ze het heel goed doen tegen de topploegen in Nederland."

De beleving
Slot weet hoe het is om Rotterdam feest te laten vieren, maar de trainer merkt wel dat sfeer nu anders is dan vorig seizoen. "Dat kan je voorlopig niet met elkaar vergelijken en ik vind ook niet dat je de landstitel kan vergelijken met een bekerwinst. Het is heel mooi om een prijs te winnen, maar de landstitel vind ik nog wel een aantal stappen groter dan het winnen van de beker. Dat is om de simpele reden dat je bij de landstitel een heel seizoen heel goed moet zijn. Om een beker te winnen zou het ook zo kunnen zijn dat je met een gelukkige loting ook richting de finale kan wandelen."

Penaltyserie
Uiteraard ligt er de hoop dat Feyenoord het zondag in de reguliere speeltijd kan beslissen, maar de Rotterdammers zijn voorbereid op eventuele penalty’s. "Je bent al een heel jaar bezig met het feit dat er ergens in een toernooi een strafschoppenserie kan komen. De voorbereiding begint niet een week voor de finale. We hadden ook al getracht ons goed voor te bereiden voor de wedstrijd tegen Roma, maar dat pakte niet zo goed uit. Dan leer je altijd weer van de dingen die er zijn gebeurd. We nemen dus wel iets mee van die penaltyserie."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties