"Ik verwacht dat hij keihard werkt, net als al die andere jongens"

"Ik verwacht dat hij keihard werkt, net als al die andere jongens"

Hoewel Feyenoord en AZ afgelopen zondag nog tegen elkaar hebben gespeeld, valt er veel te bespreken op de persconferentie één dag voor de ontmoeting in de KNVB Beker. Bij de ploeg uit Alkmaar zal Vangelis Pavlidis niet kunnen spelen en ook Arne Slot denkt na over zijn ideale opstelling om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken.

Bij Gernot Trauner is het een bekend verhaal dat hij moeite heeft met meerdere wedstrijden in één week te spelen. Ook Calvin Stengs heeft de laatste weken wat moeite met de vele belasting. Slot verwacht zijn spelers er gewoon bij woensdagavond. "Beide hebben vandaag meegetraind en we zullen de reacties moeten afwachten hoe ze er doorheen komen. Maar we hebben aanleiding om te verwachten dat ze morgen kunnen starten."

Het middenveld met Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Mats Wieffer is niet de ideale formatie in de ogen van Slot. "Het zou kunnen, maar dan is de vraag of ik het zou willen. En dat wil ik niet. Als je met Mats, Quinten en Ramiz speelt, dan lever je creativiteit op het middenveld in wanneer je met Stengs daar speelt. Ik vind dat Ramiz die positie heel goed kan invullen, alleen het gaat wel om het samenspel van meerdere spelers. Ik weet niet of ik het woensdag anders ga doen, maar ik was heel blij met hoe Ramiz ons geholpen heeft afgelopen zondag. Met Ramiz staat er wel iemand op het veld die nooit opgeeft.''

Slot laat op het persmoment in het midden of hij tegen AZ aanpassingen gaat doen op het middenveld. De trainer twijfelt over de rechtsbuitenpositie. Idealiter start Feyenoord met Stengs als nummer tien, maar vanwege het gebrek aan goede buitenspelers is Slot nog niet zeker over zijn opstelling. Al wil de trainer de discussie rondom de aanvallers niet nieuw leven inblazen. ''Alles wat ik erover zeg geeft aanleiding voor mensen om daar iets over te vinden. Dat helpt de spelers in kwestie ook niet, het heeft ook geen zin om elke week hetzelfde bandje af te spelen. Ja, dat heeft daar inderdaad mee te maken. Dat we de ideale invulling op de rechtsbuitenpositie nog zoekende zijn.''

Santiago Gimenez
Wederom wordt er ook uitgebreid gesproken over de vorm van Gimenez. De Mexicaan heeft de laatste wedstrijden moeite met het maken van goals en ook in het spel komt hij niet echt lekker mee. In de media werd zelfs gesproken over een basisplaats voor Ayase Ueda, maar daar wil Slot nog niet in meegaan. "Santi heeft ons veel gegeven, maar wij hebben hem ook veel gegeven. Het elftal geeft hem die kansen, maar hij heeft er ook veel gemaakt. Hij heeft meegeholpen aan het kampioenschap en dat merk je heel sterk aan onze supporters. Dat ze het niet vergeten zijn en hem elke keer toezingen, ook als hij een kans mist of op dit moment even moeilijk heeft. Ik ben ervan overtuigd dat het morgen ook weer gaat gebeuren. Maar net als voor al die andere jongens, wordt het voor hem wel zaak om weer beter te gaan spelen."

De trainer van Feyenoord praat veel met Gimenez, onder andere over het spel dat hij moet verbeteren. "Daar heb je het dan ook met hem over. Dan kom je wel tot simpele conclusies en zijn er mensen die hele grote prestaties in de sport geleverd hebben en zeggen 'hoe harder ik ging werken, hoe meer geluk ik kreeg'. Ik hoop dat hij een goal maakt, maar dat verwacht ik niet. Ik verwacht dat hij keihard werkt, net als al die andere jongens."

Gimenez heeft een druk schema gehad afgelopen kalenderjaar en het zou een gevolg kunnen zijn van de vermoeidheid. "Dat zijn wel dingen die eens door je hoofd schieten. Dat probeer je wel te analyseren, maar eigenlijk is het natuurlijk best gek als je die analyse zou hebben nadat hij juist tien tot twaalf dagen vrij is geweest. We zien ook wel in de cijfers dat hij het niet minder doet en gewoon zijn arbeid levert. Dat is wel iets ongrijpbaars waar je nooit 100% zeker het antwoord op kan vinden. Ik denk wel dat het heel normaal is dat zelfs de beste spelers een paar wedstrijden minder spelen. Ik heb het vaak over City en die hebben ook wel eeb periode gehad dat ze een paar wedstrijden op rij niet winnen."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties