Slot benoemt verbeterpunt: "Daar waren de jongens ook niet tevreden over"

Slot benoemt verbeterpunt: "Daar waren de jongens ook niet tevreden over"

Daags na de gewonnen wedstrijd tegen AZ staat het volgende affiche tegen de ploeg uit Alkmaar alweer op het programma. In de kwartfinale van de KNVB Beker wordt er woensdagavond afgetrapt in De Kuip. Bij Feyenoord heerst het besef dat het spel verbeterd zal moeten worden, maar toch is het behalen van de halve finale in het bekertoernooi het belangrijkste doel. Arne Slot blikt dinsdagmiddag op de persconferentie alvast vooruit op het komende duel.

"De mensen die mij kennen zullen weten dat ik nooit compleet tevreden ben", begint de trainer van Feyenoord op het persmoment. "Over onze laatste wedstrijd aan de bal was ik verre van tevreden, maar daar waren de jongens ook niet tevreden over. Maar ik was eigenlijk veel blijer met die overwinning dan met al die overwinningen die we hiervoor hebben bereikt. Omdat ik best vaak gezien heb dat als het spel aan de bal bij ons moeizaam is, dat het ook zijn weerslag geeft op de manier waarop wij verdedigen. Bijvoorbeeld Twente-uit, waar we het aan de bal in de eerste twintig minuten moeilijk hadden en ook verdedigend niet de fanatisme hadden. En Mainz in de voorbereiding zakten we ook een beetje door het ijs."

"Het moet zeker beter", oordeelt Slot. Toch heeft dat voor de trainer van Feyenoord niet direct te maken met de stand in de Eredivisie. "Dat was ook zo als we op dit moment stijf bovenaan hadden gestaan. Dan had ik ook gevonden dat het beter moest, want als je de persconferenties van vorig jaar terugkijkt, zal je mij dat ook horen zeggen. Anders zou ik ook niet meer ’s ochtends vroeg uit mijn bed hoeven komen."

Hoewel het antwoord misschien makkelijk gegeven is als je kijkt naar afgelopen weekend, krijgt Slot de vraag of zijn elftal eigenlijk nog wel verder kan groeien. "Aan de bal met name, want zonder bal hebben we het prima gedaan. Als je die andere wedstrijden neemt, zit er wel ergens een rek in in hoeveel beter het kan. Het is altijd een paar procent, maar er zit geen vijftig procent verbetering meer in."

Piekmoment
Als vervolg op de vraag hoeveel verbetering er nog zit in het huidige elftal van Feyenoord, krijgt Slot de vraag of hij zijn selectie voorbereid op een piekmoment als de prijzen worden verdeeld. "Als jij het seizoen van de huidige profvoetballer volgt dan praat je niet meer over pieken. Dat is gewoon negen maanden pieken. Het is wedstrijd op wedstrijd. Als ik even vijf dagen van de zon ga genieten, dan zitten die gasten bij het nationale team. Het gaat maar door, dus daar bereiden we ze op voor."

"Afgelopen maand was een hele zware maand als je kijkt naar de weerstand die we hadden met PSV, AZ, Twente en NEC", vervolgt de trainer van Feyenoord. "Aanstaande maand staan er weer hele mooie affiches op het programma. Spelen bij een topclub is constant door pieken. Op het moment dat je even een maandje niet piekt, heeft het weinig zin om op het einde nog te pieken. Je moet gewoon constant goed zijn en punten halen. En zeker in ons geval moeten we goed voetballen om wedstrijden te winnen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties