Slot: "Ik heb die wedstrijd wel in mijn achterhoofd"

Slot: "Ik heb die wedstrijd wel in mijn achterhoofd"

Feyenoord speelt dit seizoen nog maar zes wedstrijden, waarvan vijf in de Eredivisie. Dit weekend staat voor Arne Slot en zijn mannen de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma en dat is direct de laatste voorbereiding op de bekerfinale van zondag 21 april. Op de wekelijkse persconferentie kijkt de trainer vooruit naar de wedstrijd in Limburg.

"Ik denk dat het meevalt", reageert Slot op de vraag of hij de sfeer in zijn selectie heeft moeten 'temperen' na de overwinning op Ajax. "Als er al iets getemperd zou moeten worden, hoefde je ze alleen even drie dagen verder terug in de tijd te nemen, toen Volendam op een 0-0 werd gehouden. Dit seizoen hebben we wel vaker momenten gehad waarbij de euforie heel groot was, en terecht."


Vaker ging het juist na die momenten van euforie toch mis voor Feyenoord, bijvoorbeeld na de winst op Utrecht en het gelijke spel in Volendam. "Alle aanleiding om dat niet weer te laten gebeuren. Fortuna is dit seizoen al eerder een lastige tegenstander voor ons gebleken. Ik zie zondag als een wedstrijd om een stapje dichter bij plek twee te komen. We staan daar al, maar willen hem met zekerheid in handen krijgen."

Eén week na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard staat de bekerfinale tegen NEC op de planning. Slot houdt daar geen rekening mee in bijvoorbeeld zijn opstelling. "Ik heb die wedstrijd wel in mijn achterhoofd. Het zou ook gek zijn als ik daar dinsdag pas mee zou beginnen, maar in mijn opstelling is niks te zien in relatie tot volgende week zondag. Er staan tegen Fortuna spelers op het veld waarmee wij denken de grootste kans te hebben om te winnen."

Thuiswedstrijd
Feyenoord en Fortuna troffen elkaar al eerder dit seizoen en toen eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. "Dat was natuurlijk een heel specifiek verloop van de wedstrijd, waarin we na twintig minuten een terechte rode kaart ontvingen. Later in de wedstrijd dachten wij een strafschop te krijgen, maar die werd teruggedraaid en had de beslissing een rode kaart moeten zijn, wat niet gebeurde. Dus we hebben zeventig minuten lang met tien man moeten spelen waarin we echt aangedrongen hebben en kansen kregen, maar is het niet gelukt."

Danny Buijs
Slot won nog nooit van Buijs als trainer en die negatieve stempel moet dit weekend worden doorbroken. "Ik denk dat Fortuna heel goed in staat is zich vast te bijten in de tegenstander en daarnaast een goed speelplan te hebben over hoe je het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt. Waarom ik nog nooit heb gewonnen heeft dus met de kwaliteiten van Danny te maken, maar ook met het feit dat we nog niet heel vaak tegen elkaar hebben gespeeld."

Fanatieke coaching
Vervolgens krijgt Slot een vraag over de mindere resultaten na goede wedstrijden, maar de trainer van Feyenoord benadrukt direct dat dit niet altijd het geval is. "We hebben een heel stabiel seizoen, Alleen er is één club die nog een veel stabieler seizoen heeft en dan kan je dus zelf niet veroorloven om na een run van 10 tot 15 goede wedstrijden, er één slecht te spelen. Dat is ons wel overkomen. Het ging er in de media ook wel over dat ik vrij fanatiek bleef coachen in de wedstrijd tegen Ajax."

Het coachen van Slot in De Klassieker had meerdere oorzaken. "Dat had te maken met dat ik vind dat er veel wedstrijden dit seizoen zijn geweest waarin we onszelf te kort deden gedurende zo’n wedstrijd. Het is ook wel eens lekker als het negentig minuten top is en zelfs de grootste criticus er niet meer iets negatiefs in kan vinden. De tweede reden van mij was dat je in een bekerfinale ook niet een moment iets kan laten liggen. Dat is ons dit seizoen tegen NEC namelijk al een keer gebeurd."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties