Slot over carrièreplanning Van Persie: "Mooi om van de zijkant te zien"

Slot over carrièreplanning Van Persie: "Mooi om van de zijkant te zien"

Afgelopen week kwam het nieuws de wereld in dat Robin van Persie een serieuze optie is voor sc Heerenveen als hoofdtrainer van volgend seizoen. Het contract van de Feyenoorder loopt eind van dit seizoen af en zodoende kan de huidige trainer van Feyenoord Onder 18 kijken naar hoe hij zijn trainerscarrière een vervolg geeft. Een langer verblijf binnen de jeugdopleiding in Rotterdam blijft een optie.

"Ik denk dat er voor de kwaliteiten van Robin altijd een plekje vrij is, maar dan moet hij dat zelf ook willen", begint Slot op de persconferentie over een mogelijke rol van de voormalig topspits in zijn staf. "Volgens mij heeft hij heel nadrukkelijk aangegeven dat dat niet de rol is waarin hij zich ziet. Maar hij is wel betrokken bij ons, omdat hij de cursus coach betaald voetbal doet. Dat kan je niet als assistent zien, maar de dagen dat hij er is assisteert hij ons wel."

Slot wil geen advies geven, maar gaat wel in op de kwaliteiten van Van Persie. "Ik denk dat Robin mijn advies niet nodig heeft, want één van de bijzondere dingen aan Robin vind ik dat hij best vroeg na zijn carrière zo duidelijk wist wat hij wil. Hij doet er ook alles aan en dat vind ik heel mooi om van de zijkant te zien. Natuurlijk is hij de oud topspeler die vanuit het voetbal heel veel ervaring heeft meegenomen en hij wil als trainer heel graag die ervaring meenemen, maar daar ook dingen aan toevoegen."

De hoofdtrainer van Feyenoord ziet dat Van Persie bij het Onder 18-elftal alles heeft ingericht om zoveel mogelijk te kunnen leren. "Hij heeft een hele grote staf verzameld om die spelers te helpen, maar ook om zichzelf te ontwikkelen. Robin heeft daarin mijn advies niet nodig."

Lees meer over
Robin van Persie Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties