'Van Persie wil meer tegenspraak en staat open voor SC Heerenveen'

'Van Persie wil meer tegenspraak en staat open voor SC Heerenveen'

Robin van Persie staat open voor een overstap naar SC Heerenveen. De huidige trainer van Feyenoord Onder 18 acht een klus bij de Friezen leerzamer dan nog een stap te zetten binnen de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Feyenoord wil Van Persie volgend seizoen doorschuiven naar het Onder 21 elftal. 'Maar hij hapte nog niet toe na dat aanbod. ''We proberen zijn contract te verlengen'', klinkt het vanuit de club, daarmee aangevend dat er nog geen afscheid is genomen van de voormalige topspits", schrijft de krant. "Maar met Heerenveen-directeur De Haan op het vinkentouw is een vertrek van Van Persie naar Friesland zeker niet uit te sluiten."

Van Persie merkt dat hij zelden tegenspraak krijgt binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. De oud-topspits wordt op handen gedragen. "Hij zet zijn eerste stappen in een omgeving waar hij wordt geadoreerd en waar zijn wil wet is." De krant geeft voorbeelden zoals dat zijn begeleidingsteam een stuk groter is dan andere jeugdelftallen, hij amper tegenspraak krijgt wanneer hij weigert een speler af te staan aan een hoger jeugdelftal, en tot zijn eigen irritatie onredelijk veel complimenten krijgt over zijn aanvallende speelstijl.

"De volgende stap in zijn loopbaan wordt veel aantrekkelijker als Van Persie ook tegenwind kan ervaren," is dan ook de conclusie van de krant. "Als niet iedereen buigt als een knipmes voor de wonderschone voetballer van weleer. Dat kan in Heerenveen, waar de in potentie vijfde club van Nederland huist. De fouten die hij in Friesland maakt, zullen hem verder brengen als trainer. En of hem dat ooit op de bank doet belanden van zijn grote liefde Feyenoord? Dat is uiteraard afwachten.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties