Bijlow en Trauner keren terug; Wellenreuther keept bekerfinale

Justin Bijlow en Gernot Trauner zijn klaar om minuten te maken voor Feyenoord. De doelman en ervaren Oostenrijker keren aankomende zondag tegen Fortuna Sittard terug in de wedstrijdselectie. Dit meldt trainer Arne Slot vrijdagmiddag tijdens het persmoment. Bijlow en Trauner beginnen aankomend weekend op de bank.

''Voor Gernot is de kans groter dan voor Justin. Over het algemeen valt een speler eerder in dan een keeper. Justin gaat niet starten, nee'', reageert Slot op de vraag of de twee minuten gaan maken. Trauner lijkt wel in aanmerking te komen om in de tweede helft Thomas Beelen te vervangen. De Oostenrijk keert terug van een hamstringblessure en het is nu zaak om weer wedstrijdfit te raken.

Geen bekerfinale voor Bijlow
Slot kiest volgende week tegen NEC in de bekerfinale voor Timon Wellenreuther. De trainer geeft direct duidelijkheid. "Justin heeft helaas vaker met blessures te kampen gehad. Dan zorgen we altijd dat we een hele goede opbouw. Volgende week in de beker gaat Bijlow niet keepen. Timon zal dan keepen en vanaf daar gaan we verder kijken. Het zal een strijd zijn tussen twee keepers die eerste keeper waardig zijn."

Quilindschy Hartman
Men zag ook Hartman trainen in Dubai, waarbij hij opvallend soepele bewegingen kon maken. Slot legt uit dat dit bij het herstelproces hoort en dat supporters vooral niet de conclusies moeten trekken dat de linksback eerder terugkeert dan recent werd gecommuniceerd. ''Het goede nieuws is dat hij lekker traint en hij het met veel fanatisme doet. Voor het herstel is het belangrijk dat je in het begin ook al goed je werk doet, maar ik denk dat de knie daar nog wel enigszins ontlast wordt. En ik ben eigenlijk ook een leek als het gaat om revalidatieprocessen en vertrouw volledig op de mensen die daar binnen Feyenoord heel veel verstand van hebben.''

Lees meer over
Justin Bijlow Arne Slot Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties