Slot grapt over Til: ''Goed dat hij denkt dat hij het nu ook zonder mij kan''

Slot grapt over Til: ''Goed dat hij denkt dat hij het nu ook zonder mij kan''

Arne Slot moest vorig weekend noodgedwongen een groot deel van zijn basiself missen, waardoor Feyenoord op eigen veld met 0-7 onderuit ging tegen FC Kopenhagen. De Denen waren daar erg boos over en hadden het eerder deze week nog over ''consequenties''. Slot legt uit hoe de nederlaag tot stand kwam.

"Kopenhagen zat al in week vijf van de voorbereiding. Dat kon je ook heel duidelijk zien op het veld", geeft Slot aan in gesprek met ESPN. "Fitheid speelt een belangrijke rol. Toen we deze wedstrijd afspraken, wisten we ook niet dat er bijna alleen maar jonge spelers op het veld zouden staan. Dan krijg je ook geen eerlijk beeld." Morgen (zaterdag) spelen de Rotterdammers de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Red Bull Salzburg.

Guus Til

De aanvallende middenvelder verkoos PSV boven Feyenoord en heeft een meerjarig contract getekend in Eindhoven. ''Dat is de voetballerij. Guus heeft vast wel wat aan mij te danken, maar ik ook aan hem. De club heeft ook wat aan hem te danken. Guus heeft gedaan waar we hem voor gehaald hadden: met ongelofelijk veel energie en fanatisme spelen, waardoor we tegenstanders konden afjagen. Dat heeft hij gecombineerd met vijftien goals. Hij heeft de club, z'n trainer en z'n medespelers veel gegeven.''

Nu vertrekt naar PSV. ''Hij maakt een andere keuze. Dat gebeurt dag en nacht in de voetballerij. Het zou heel raar zijn om dat een speler te verwijten. Ik denk dat het goed is dat Guus zijn carrière weer volledig heeft opgepikt en nu zoveel vertrouwen in zichzelf heeft dat hij denkt dat hij het ook zonder mij kan'', lacht Slot. ''Dat is natuurlijk een grapje, maar daarmee zet ik hem wel een beetje onder druk over hoe hij komend jaar gaat presteren'', knipoogt de oefenmeester.

Tyrell Malacia en Luis Sinisterra

Slot spreekt in gesprek met RTV Rijnmond over een fantastische week voor Feyenoord. ''We hebben twee spelers verkocht aan clubs uit de Premier League voor enorme bedragen. Het geeft aan dat we vorig seizoen goed met elkaar hebben gewerkt en hebben gedaan wat we graag wilden. Ik stapte vorig seizoen in bij Feyenoord en kende de situatie van de club. We moesten proberen om waarde te creëren voor de club en dat is gelukt. We gaan door met dat proces."

Dat er nog meer spelers bij moeten komen is duidelijk. Slot sprak eerder over zeven versterkingen. "We moeten de vertrokken spelers sowieso vervangen en vorig seizoen was de algehele opinie al dat we voor een topclub niet echt een brede selectie hadden. Als we zeven nieuwe spelers halen dan zijn de aantallen hetzelfde. Uiteraard zijn we druk bezig om ons team te versterken. Maar de ene keer loopt zo'n proces sneller dan de andere keer. En soms kiezen spelers toch voor een andere club."

Lees meer over
Arne Slot Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties