Slot: ''De hele bank vloog over het veld heen''

Waar zo ongeveer het hele stadion gek werd van vreugde toen Cyriel Dessers in blessuretijd de winnende maakte, leek Arne Slot zich langs de lijn enigszins in te houden. Het was voor de coach zondag een beladen wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever, waartegen Slot naar eigen zeggen geen enkele rancune koestert. ''Ik heb in Alkmaar een fantastische tijd gehad, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik niet blij ben met deze overwinning.''

Eigenlijk had Feyenoord in de eerste helft het verschil al moeten maken, meende Slot in gesprek met ESPN. ''Toen waren wij over het algemeen veel beter,'' oordeelde de coach, die zijn ploeg meerdere uitstekende kansen op de openingstreffer zag missen. ''De tweede helft was gelijkwaardiger. AZ was toen ook een aantal keer gevaarlijk uit rommelmomenten, waarbij Justin ons twee keer geweldig redde.''

Des te knapper was het dat Feyenoord in de slotfase toch weer de kracht verzamelde om nog voor de winst te gaan. ''Het lukte ons om in de eindfase nog een keer aan te zetten,'' zag Slot, die daarvoor credits gaf aan de invallers. ''Die jongens zouden gefrustreerd rond kunnen lopen, maar in plaats daarvan gaan ze er vol voor. Ik vind het daarom ook geen toeval dat Cyriel het weer doet. We hebben ook aanvallend gewisseld om de overwinning te forceren.''

''Spirit binnen de ploeg is geweldig''
Hoewel Dessers alweer het goudhaantje was, is het volgens Slot niet zo dat de overwinning alleen aan hem toe te schrijven is. ''Dit is een teamprestatie, de spirit binnen de ploeg is geweldig. Als ik zie hoe we met z’n allen stonden te juichen na de 1-0… De hele bank vloog over het veld heen.'' De vraag is nu of Dessers niet meer minuten moet krijgen. Slot: ''Ik ben ook heel erg tevreden met hoe Bryan het momenteel invult.''