Slot verklaart emoties bij Pusic: ''Leeft bij ons heel sterk''

Slot verklaart emoties bij Pusic: ''Leeft bij ons heel sterk''

Marino Pusic maakt vanaf dit seizoen onderdeel uit van de technische staf van Feyenoord. De assistent-trainer van de Rotterdammers kwam afgelopen zomer samen met Arne Slot over van AZ. Waar de huidige trainer van Feyenoord er alles aan deed om niet te uitbundig te juichen tegen zijn voormalige werkgever, had Pusic daar minder moeite mee.

De 49-jarige Pusic ging na het het doelpunt van Cyriel Dessers helemaal los. ''Even serieus! Ik heb nog nooit een assistent-trainer bij de vierde man om zijn nek zien springen'', vertelt presentator Jan-Joost van Gangelen na het zien van de beelden. ''Daar was nog een appeltje te schillen heb ik het idee.''

Slot probeert de emoties bij Pusic en zichzelf uit te leggen na afloop van de gewonnen wedstrijd. ''Wat bij ons heel sterk leeft, is dat wij in een land wonen waarin we vrije keuzes mogen maken als je contract afloopt. Dan is het niet zo raar om met een andere club te praten. Dat doen heel veel mensen. Als je op basis daarvan ontslagen wordt, dan mag je blijkbaar geen vrije keuze maken in dit land. In de voetballerij zit het vol met dit soort situaties.'' De trainer van Feyenoord probeerde niet te uitbundig te juichen, maar kreeg daar de kans niet voor. Pusic hing al snel om zijn nek.

''Om meerdere redenen wel lekker dat je wint''
''Pusic was iets minder ingetogen'', lacht Slot in gesprek met Rijnmond. ''Wat het met mij doet? Het is in eerste instantie gewoon heel belangrijk voor de ranglijst dat we deze winnen tegen een concurrent. Ze gaan echt nog wel klimmen op de ranglijst. Dan is het heel lekker dat je van ze wint. Ik heb na het ontslag ook constant gezegd dat ik daar fantastische jaren heb gehad. We zijn gedeeld koploper geworden, Europees overwinterd en met al die mensen fantastisch gewerkt, tot de ochtend dat ik daar moest komen en ontslagen werd. Dat is wel iets dat je onthoudt en wat naar boven komt als je aan de vooravond zit van zo'n wedstrijd. Dan is het om meerdere redenen wel lekker dat je wint.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties