Slot: "Dat maak je ook wel eens mee in een seizoen"

Slot: "Dat maak je ook wel eens mee in een seizoen"

Dat het een moeilijke middag zou worden was vooraf wel al duidelijk, maar door de openingstreffer van sc Heerenveen, waarbij zeven Feyenoorders twee spelers van de thuisploeg niet onschadelijk wisten te maken, werd het een enorme uitdaging. Het elftal van Kees van Wonderen speelde erg verdedigend en het was daardoor lastig om het vele balbezit om te zetten in grote kansen. Toch reist het elftal van Arne Slot met drie punten terug naar Rotterdam.

"Het moest inderdaad van ver komen", stelt Arne Slot na afloop voor de camera van ESPN. "Het is op basis van het spelbeeld en data wel verdiend. Maar als jij twintig minuten voor tijd met 2-1 achterstaat, kan ik me ook voorstellen dat Heerenveen andere gedachtes had bij het resultaat.” Wat de doorslag heeft gegeven? "Eigenlijk wat bij ons altijd de doorslag geeft en dat zijn twee dingen. De jongens die begonnen en de hele wedstrijd mochten blijven staan hebben een hekel aan verliezen, overigens ook de jongens die ik wissel. En we hebben een aantal hele goede wissels om in te brengen. Wij blijven doorgaan, wat er ook gebeurt."

Uiteraard baalt Slot van het verloop van de wedstrijd, maar is hij ook trots op het doorzettingsvermogen. "Je maakt een 0-1 en dan is het altijd vervelend dat hij met buitenspel wordt afgekeurd, dan kom je 1-0 achter. Dan kom je tot 1-1 en is het compleet onze helft, tot we via een counter uit een corner die wij nemen 2-1 achter komen. Dan wordt de tijd ook nog je vijand, maar dan blijven wij toch voldoende kwaliteit en doorzettingsvermogen brengen om de wedstrijd over de streep te trekken."

Slot is niet eens heel kritisch op de twee tegentreffers. Volgens de trainer van Feyenoord kan het gebeuren dat je een counter weggeeft als je negentig procent van de wedstrijd drukzet op een tegenstander die met tien spelers rond het eigen strafschopgebied staat. Toch is Slot niet helemaal tevreden dat het dan uiteindelijk ook nog komt tot een doelpunt. "Ik zou de eerste corner normaal gesproken volgende week terughalen in de wedstrijdbespreking als voorbeeld van wat een geweldige omschakeling. Ik denk dat er acht spelers van ons als een malloot aan het sprinten waren om alles te voorkomen, dan door een misverstand valt hij voor de voeten van een speler, waarbij ik de twijfel heb of hij hem bewust zo raakt. Dat maak je ook wel eens mee in een seizoen."

Drukke programma
Het waren erg drukke weken en nu is er voor een aantal spelers een week rust, maar moet een groot deel ook interlands gaan spelen. "Als ik naar mezelf kijk voel ik inderdaad ook wel die 15 wedstrijden in 63 dagen. Afgelopen week hadden we een normale week en dan denk je van 'wat kan het trainersvak toch ook relaxed zijn.' Dat is een compleet andere wereld als je twee wedstrijden in de week speelt. Het is onze eerste vrije week na tweeënhalve maand dus daar kijk ik wel naar uit."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties