Slot reageert op uitspraak Van Wonderen: "Een heel mooi compliment"

Slot reageert op uitspraak Van Wonderen: "Een heel mooi compliment"

Bij Feyenoord ligt de nadruk tegenwoordig vaak op het mooie voetbal, maar daarbij ontbrak het nog op bepaalde 'gemene' acties in een wedstrijd. Kees van Wonderen ziet dit niet zo en legde dat voorafgaand aan de wedstrijd van zondagmiddag uit met de woorden te spelen tegen 'elf teringlijers'. Arne Slot werd direct geconfronteerd met de uitspraak, die op een positieve manier was bedoeld door de oud-Feyenoorder.

"Ik vind het een heel mooi compliment, want wij zijn altijd ongelofelijk druk met heel goed voetballen", haakt Slot tegenover ESPN in op de woorden van Van Wonderen. "Het is echt vervelend om door AS Roma uitgeschakeld te worden, maar je kan ook wat van ze leren. Ik denk dat wij om sommige gebieden echt wel wat van ze geleerd hebben. Dus ik vind ons nog altijd niet het AS Roma van de Eredivisie, dat vind ik nog altijd voorbehouden aan andere clubs. Maar ik vind wel dat we daar op een goede manier in gegroeid zijn."

Of Slot zich kan vinden in de nogal serieuze uitspraak van de trainer van sc Heerenveen? "Wij hebben een hekel aan verliezen, dat is ook een onderdeel van teringlijer zijn. Dat zie ik bij die jongens wel heel nadrukkelijk terug. Daar hoort bepaald gedrag bij. In elke uitwedstrijd, helemaal Heerenveen-uit, heb je niet zozeer ‘teringlijer’ nodig. Maar teringlijer is ook dat je wordt uitgespeeld en je terug gaat sprinten. Op het juiste moment de vuile meters willen maken."

Antoni Milambo
De talentvolle middenvelder zit niet in de selectie wegens een blessure, maar wordt na de interlandperiode weer op het veld verwacht. "Dat verwachten we wel om en nabij. Maar ik heb al vaker gezegd dat de laatste fase van een herstel vaak onvoorspelbaar is. Dan moet je het veld op en stappen richting de groep gaan maken. Het gebeurt ook wel eens dat dat niet in een stijgende lijn gaat. Terwijl als je in de gym zit gaat het heel gecontroleerd en steeds een stapje beter."

Vrije trap
Vervolgens krijgt Slot de vraag wie vandaag de vrije trappen mag nemen. "Dat staat al heel duidelijk op papier en we hebben een aantal die dat heel goed kunnen. Paixão stond niet op papier, want die viel in, maar hij deed het wel heel goed. Ik snap waar je op doelt en dat is besproken. Dat was eerst een nabespreking van dingen die ze goed en minder goed hebben gedaan en toen kwam nog de vrije bal. Ook daar had ik iets positiefs over op te merken, want je ziet dat we daar twee mensen in de muur hebben die neergezet werden door Timon Wellenreuther. Dat was mijn reden dat ik zei dat hij erin ging. Maar de jongens deden toch nog een poging mij te overtuigen dat het met steen, papier, schaar te maken had."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties