Slot bevestigt vertrek 'heel fijn mens' Pusic

Slot bevestigt vertrek 'heel fijn mens' Pusic

Marino Pusic verlaat Feyenoord om een nieuw avontuur aan te gaan als hoofdtrainer bij FK Sjachtar Donetsk, de regerend landskampioen van Oekraïne die momenteel ook deelneemt aan de Champions League. Dit zal voor Arne Slot een groot gemis zijn, gezien het succesvolle partnerschap dat ze zowel bij Feyenoord als AZ hebben gehad. De trainer heeft aangegeven dat Pusic woensdagavond al niet meer op de bank zal zitten bij Feyenoord.

"De bevestiging is nog niet officieel, maar vandaag heeft hij afscheid genomen", vertelde David Hancko tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SS Lazio. "Hij maakte deel uit van het team en was altijd zeer gepassioneerd tijdens teambesprekingen; dat is het eerste wat me te binnen schiet. De dag voor de wedstrijd toonde hij ons al dat hij helemaal in de wedstrijd zat. Vorig seizoen heeft dat ons enorm geholpen bij de voorbereiding."

Pusic aanwezig in Barcelona
"Ik denk dat David het goed heeft verwoord'', vult Slot aan. ''De laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond, maar hij heeft gisteren afscheid van ons genomen. Onze relatie is dusdanig dat ik weet dat hij gisteravond het vliegtuig naar Barcelona heeft genomen.'' FK Sjachtar Donetsk speelt dinsdagavond de kraker tegen FC Barcelona. ''Is het moeilijk om hem te zien vertrekken? Ja, dat is het zeker! Ik ga een heel bijzonder persoon missen.''

''Sinds de dag dat we begonnen samen te werken, wat ook mijn eerste dag als hoofdtrainer was, is er geen dag voorbijgegaan waarop ik zijn steun en loyaliteit niet heb gevoeld. Hoewel dit misschien als normaal wordt beschouwd voor een assistent-trainer richting een hoofdtrainer, is het echt bijzonder. Daarom was de enige manier om die steun en loyaliteit terug te betalen, hem deze kans niet te ontnemen. En dan was er nog een derde partij, Feyenoord, en dat is ook netjes afgehandeld."

Opvolger
Supporters hopen dat Robin van Persie doorgeschoven gaat worden door Feyenoord. Slot is daar nog helemaal niet mee bezig. "Het eerste wat nu op het programma staat, is de uitwedstrijd tegen Lazio. Zijn vertrek werd ik zaterdagavond voor het eerst van op de hoogte gesteld; hij vroeg of ik even tijd voor hem had. Het ging allemaal heel snel. Als je het goed vindt, heb ik vandaag en gisteren vooral mijn aandacht gericht op Lazio en niet op hoe we dit gaan oplossen."

Lees meer over
Arne Slot Marino Pusic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties