Slot: "Als ik er dan één mag uitlichten, moet ik Trauner noemen"

Slot: "Als ik er dan één mag uitlichten, moet ik Trauner noemen"

Feyenoord kon na het bezoek in Zwolle zondag drie punten bijschrijven, maar trainer Arne Slot had genoeg op zijn ploeg aan te merken. Hij zag zijn spelers wederom worstelen om een veldoverwicht ook uit te drukken op het scorebord, waardoor ze tot het gaatje moesten gaan om tegen de hekkensluiter een overwinning uit het vuur te slepen.

Slot zag hoe zijn ploeg in het eerste kwartier het meeste ruimte kreeg, waarna PEC vervolgens een omzetting deed en Feyenoord het voetballen moeilijker maakte. Juist dat eerste kwartier was echter waar hij zich het meest kwaad om maakte. "Ik heb na de wedstrijd gezegd: het gif van de laatste tien minuten om te voorkomen dat zij 2-2 maken, dat moet je in de eerste tien minuten ook laten zien om er alles aan doen om een goal te maken. Er lag zoveel ruimte, dan moet je met veel meer venijn die ruimtes aanvallen en zorgen dat je dan het verschil maakt."

"Ik heb het gevoel dat onze spelers dan het idee hebben: als we 'm nu niet maken, zal dat straks wel komen. Dat moet je niet hebben, want er kan altijd iets gebeuren - een strafschop tegen, een goal tegen - waardoor het wedstrijdverloop kan kantelen. Als je beter bent, en dat waren we het eerste kwartier, dan moet je dat omzetten in een goal. Dat doen we dit seizoen nog te weinig, waardoor onze wedstrijden constant tot de laatste seconde spannend zijn."

Ondanks dat de trainer zijn ploeg ook in de tweede helft geen goede wedstrijd zag spelen, kwam Feyenoord wel tot een 1-2 voorsprong. In de slotfase moest het er vervolgens alles aan doen om die te verdedigen. "Toen zag ik een bepaald venijn in de ploeg. Als ik er dan één uit mag lichten, moet ik Gernot Trauner noemen. Die heeft op dat moment elke bal weggekopt. Ik vond ook Ofir Marciano een prima indruk maken. Dat venijn om te voorkomen dat de tegenstander 2-2 maakt, dat heb ik het eerste kwartier gemist."

Arbitrale dwalingen
Tegen PEC maakte Slot zich - niet onterecht - opnieuw boos om enkele beslissingen van de scheidsrechter. De voornaamste was de honderd procent rode kaart voor Maikel van der Werff die niet gegeven werd. "Dat is aan jullie om te beoordelen, daar ga ik vanaf nu niets meer over zeggen. Laat de mensen er maar iets van vinden, je gaat mij niet meer uit de tent lokken. In de wedstrijd zeg ik misschien iets, maar na de wedstrijd niet meer." Wat hij er dan tijdens de wedstrijd van zei? "Toen vond ik er wel iets van", zo lachte Slot.

Een andere dubieuze beslissing was de gele kaart voor Orkun Kökcü, die daarmee de Klassieker van volgende week aan zich voorbij moet laten gaan. Slot had het moment niet teruggezien, maar reageerde nuchter op de schorsing. "Tegen het einde van het seizoen weet je dat spelers tegen schorsingen aan kunnen lopen. Daar hebben we ook op geanticipeerd door er in de winterstop een paar spelers bij te halen. Orrie is er volgende week dan niet bij, maar het allerbelangrijkste was nu om vandaag te winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties