'Spitsengoal' van Dessers: "Ik zag niet waar het doel was"

'Spitsengoal' van Dessers: "Ik zag niet waar het doel was"

Terwijl de spelers van Feyenoord de kleedkamer weer opzochten, stond Cyriel Dessers nog altijd feest te vieren met het uitvak. Zijn winnende treffer tegen PEC Zwolle was een heel belangrijke, en één waar hijzelf dan ook erg blij mee was.

"Dit is waar je van droomt als voetballer, beslissende goals maken", zei Dessers na afloop voor de camera van ESPN. "De tweede helft ging het heel moeizaam. Als je dan toch zo kan winnen, voelt dat heel goed."

Dessers sprak van een 'superfrustrerende' wedstrijd. "Dat was ook wel te zien aan onze lichaamstaal. We hadden de wedstrijd lang onder controle, zonder grote kansen te krijgen. Daar moeten we aan werken, want dan kom je nooit in de problemen. Nu kregen we die goal tegen, dat is balen."

Het leidde tot een veel chaotischere tweede helft, die zelfs moest worden stilgelegd toen doelman Ofir Marciano op zijn been werd geraakt door vuurwerk vanaf de tribunes. "Voor ons was dat niet heel slecht: we konden even de koppen bij elkaar steken en het tactisch goed zetten."

"We hebben gezegd dat de bal een keer goed zou vallen en dat het dan raak moest zijn. En hij viel goed", glimlachte hij over zijn winnende treffer. "Ik zag niet waar het goal was, maar pakte 'm uit de draai en zag 'm fantastisch binnenvliegen. Ik vond het echt een spitsengoal. Ik ben er blij mee."

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties