Van den Kerkhof verklaart: "Daarom koos ik voor geel"

Van den Kerkhof verklaart: "Daarom koos ik voor geel"

Na het bezoek van Feyenoord aan PEC Zwolle moest het helaas opnieuw over de arbitrage gaan. Dit omdat Martin van den Kerkhof tot ieders verbazing Maikel van der Werff spaarde toen de verdediger een honderd procent kans voorkwam door de bal met de hand weg te slaan. Na de wedstrijd bleef hij bij zijn beslissing en legde hij uit waarom hij slechts voor geel koos.

"Laat duidelijk zijn dat ik snap dat veel mensen liever een rode kaart zien", begon Van den Kerkhof voor de camera van ESPN. "Maar ik geef 'm niet, omdat ik te veel twijfel heb of Linssen 'm zo kan meenemen dat er sprake is van een duidelijke scoringskans. Hij had 'm zo in z'n rug dat ik daar nog te veel twijfel had: neemt hij hem zo mee dat hij alleen voor de keeper komt?"

Minstens zo merkwaardig als de beslissing van Van den Kerkhof, was het feit dat hij door de VAR niet gecorrigeerd werd. "Ik had goed zicht in het veld", zo legde de scheidsrechter dat uit. "Ik heb richting de VAR gecommuniceerd dat dat voor mij de reden was om voor geel te kiezen. Om in te grijpen, moet het voor hem echt gaan om een duidelijke fout. Naar mijn mening was daar nu geen sprake van."

PEC Zwolle
Dat Van den Kerkhof het fout zag, zal buiten hijzelf niemand ontkennen. Tijdens de wedstrijd tweette zelfs tegenstander PEC Zwolle dat Van der Werff een rode kaart had moeten krijgen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties