Shinji Ono heeft afscheid genomen van profvoetbal

Shinji Ono heeft afscheid genomen van profvoetbal

Het was een speciale dag voor Shinji Ono. In Japan speelde hij vandaag zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal. Met H. C. Sapporo trof hij in de J1 League zijn oude club de Urawa Reds. In totaal heeft de oud-Feyenoorder 647 wedstrijden achter zijn naam staan.

"Het is nu tijd om mijn benen te laten rusten. Bedankt voor alle onvoorwaardelijke steun", zo schreef Ono onlangs op zijn Instagram toen hij het afscheid aankondigde. De 44-jarige Japanner kan terugkijken op een ontzettend mooie carrière waar hij, onder andere bij Feyenoord, veel prijzen heeft gewonnen. Al relatief snel nadat hij zijn debuut wist te maken voor Urawa Red Diamonds vertrok hij uit zijn thuisland voor een avontuur in Europa: bij Feyenoord.

Voor Feyenoord speelde Ono in totaal 148 wedstrijden en was de middenvelder 24 keer trefzeker. Daarnaast was hij nog 24 keer betrokken bij een doelpunt als aangever. Uiteraard was zijn hoogtepunt met de Rotterdammers het winnen van de UEFA Cup in 2002. Na 5,5 jaar in Rotterdam eindigde Ono zijn avontuur op 26 januari 2006, toen hij terugkeerde bij zijn voormalige werkgever in Japan.

Prijzenkast
Naast de 155 wedstrijden voor Urawa Red Diamonds en de 148 voor Feyenoord, was Ono ook actief bij H. C. Sapporo, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers, VFL Bochum en FC Ryukyu. Los van de UEFA Cup is zijn prijzenkast gevuld met het Japans Kampioenschap, Australisch kampioenschap, AFC Champions League (2x), de Japanse supercup, de Japanse Second League en in 2002 is hij verkozen tot Aziatisch voetballer van het jaar.

Interlandcarrière
Ook op het nationale elftal van Japan wist Ono zijn stempel te drukken. In totaal droeg hij tijdens 50 officiële wedstrijden het shirt van zijn thuisland en wist hij hierin vijf keer te scoren en vier assists te geven. Op 18-jarige leeftijd, 1 april 1998, maakte de oud-speler van Feyenoord zijn debuut onder bondscoach Takeshi Okada. Wat volgde waren vooral speelminuten tijdens oefeninterlands en WK-kwalificatie wedstrijden, maar ook deelname aan het WK in 1998, 2002 en 2006.

Lees meer over
Shinji Ono
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties