Shinji Ono kondigt afscheid als professioneel voetballer aan

Shinji Ono kondigt afscheid als professioneel voetballer aan

Shinji Ono heeft vandaag via sociale media aangekondigd te gaan stoppen met betaald voetbal. De Japanner was op 44-jarige leeftijd nog altijd actief bij Hokkaido Consadole Sapporo, dat uitkomt op het hoogste niveau van Japan.

''Ik ontmoette het voetbal 39 jaar geleden'', reageert Ono op Instagram. ''Het is nu tijd om mijn benen te laten rusten. Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan, maar ik bereid me alvast voor op het einde. Bedankt voor alle onvoorwaardelijke steun.''

Ono speelde in totaal 596 wedstrijden en was goed voor 90 doelpunten en 56 assists. Voor Feyenoord kwam de middenvelder in 148 wedstrijden uit, scoorde 24 keer en gaf 24 assists. Het hoogtepunt in Rotterdam was het winnen van de UEFA Cup in 2002.

Naast Feyenoord kwam Ono ook uit voor Urawa Red Diamonds, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers, VfL Bochum, FC Ryukyu en speelt nu nog een aantal wedstrijden voor Hokkaido Consadole Sapporo. De middenvelder werd kampioen in Japan, Australië, won twee keer de Aziatische Champions League en de Japanse Super Cup.

Lees meer over
Shinji Ono
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties