Shakhtar Donetsk al vroeg in Rotterdam voor return in De Kuip

Shakhtar Donetsk al vroeg in Rotterdam voor return in De Kuip

Shakhtar Donetsk is maandag al aangekomen in Rotterdam voor de return in de achtste finale van de Europa League, die aankomende donderdag op het programma staat. De ploeg wil zich optimaal voorbereiden op de kraker in De Kuip en gebruikt dus alle mogelijke dagen om te acclimatiseren in Nederland.

Waar de Oekraïeners de komende dagen zullen trainen, is nog niet duidelijk. Volgens De Telegraaf werden diverse velden bij amateurclubs niet goed genoeg bevonden, maar wil Shakhtar tegelijkertijd ook niet op kunstgras trainen. Feyenoord zou hebben aangeboden om de tegenstander te helpen bij het vinden van een geschikte accommodatie. De Kuip zelf is geen optie; volgens de reglementen van de UEFA mogen bezoekende clubs alleen de avond voor de wedstrijd één training houden in het stadion waarin gespeeld zal worden.

De goede voorbereiding van Shakhtar bestaat volgens de krant overigens niet alleen uit een vroege aankomst in Nederland. Afgelopen weekend was er namelijk ook al een delegatie van de club afgereisd naar Rotterdam om Feyenoord aan het werk te zien tegen FC Volendam. Daarbij was er vooral aandacht voor de aanvallende varianten die trainer Arne Slot achter de hand heeft.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties