Shakhtar grijpt vier dagen voor bezoek aan De Kuip koppositie in Oekraïne

Shakhtar grijpt vier dagen voor bezoek aan De Kuip koppositie in Oekraïne

Tussen de twee Europa League-ontmoetingen met Shakhtar Donetsk door, won Feyenoord zondagavond in de competitie met 2-1 van FC Volendam. Hetzelfde gold voor de Oekraïeners, die op bezoek bij Kryvbas een 0-3 zege boekten. Daarmee pakte Shakhtar vier dagen voor het beslissende bezoek aan De Kuip de koppositie in de Oekraïense competitie.

Net als bij Feyenoord kwam ook voor Shakhtar Donetsk de zege redelijk laat tot stand. In een wedstrijd met maar weinig kansen was het na een klein uur spelen Georgiy Sudakov met de 0-1. De middenvelder die tegen Feyenoord de corner trapte waar op merkwaardige wijze uit werd gescoord, was dit keer belangrijk door vanaf de linkerflank naar binnen te komen en met rechts hard en fraai uit te halen.

Pas tien minuten voor tijd wist Shakhtar de voorsprong tegen de nummer 7 van Oekraïne verder uit te breiden. Invaller Kevin Kelsy was het eindstation van de goed uitgespeelde 0-2, waarna Marian Shved een fout van de thuisploeg afstrafte en zo voor de eindstand van 0-3 tekende. Zo leverden de weinige kansen die Shakhtar creëerde toch drie treffers op, terwijl de ploeg zelf achterin slechts één schot op doel toeliet.

Koploper tegen koploper
De overwinning zorgde voor nog eens een extra boost voor Shakhtar, omdat de ploeg nu als koploper van Oekraïne naar Rotterdam komt. Concurrent SK Dnipro-1 verloor namelijk met 0-1 van Dinamo Kiev, waardoor de opponent van Feyenoord nu drie punten los staat. Donderdagavond om 18:45 uur is het dus koploper tegen koploper in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties