Shakhtar laadt zich op: "We spelen voor heel het Oekraïense voetbal"

Shakhtar laadt zich op: "We spelen voor heel het Oekraïense voetbal"

Vanaf vandaag kan de focus bij Shakhtar Donetsk volledig op de return tegen Feyenoord. De kersverse koploper van Oekraïne speelde zondag nog wel een competitiewedstrijd tegen Kryvbas (0-3 winst), die mogelijk voor de nodige vermoeidheid heeft gezorgd.

"We hebben Kryvbas gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen. Ze zeiden dat ze ons steunen in Europa, maar gingen uiteindelijk niet akkoord", deed sportief directeur en oud-speler Darijo Srna zijn beklag. "Dat is een slechte zaak. In de huidige situatie moeten we elkaar helpen."

De wedstrijd op zondag was een probleem, omdat de ploeg voor de 'thuiswedstrijd' moest afreizen naar Warschau. De terugreis duurde door vertragingen liefst 20 uur, waardoor er een streep kon door de laatste training. Shakhtar won wel en greep zelfs de koppositie, maar de voorbereiding was dus niet optimaal.

Wat dat betekent voor de aanloop richting donderdag? "We staan nu eerste, dus we hebben gedaan wat we wilden. Dat geeft veel energie, maar we zijn ons nu alweer aan het voorbereiding op de wedstrijd van donderdag. In Nederland spelen we voor Shakhtar en voor het hele Oekraïense voetbal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties