Van Hanegem: "Feyenoord had al gewoon in de kwartfinale kunnen staan"

Van Hanegem: "Feyenoord had al gewoon in de kwartfinale kunnen staan"

Met de Europese return tegen Shakhtar Donetsk en de Eredivisiekraker tegen achtervolger Ajax staat Feyenoord voor een enorm belangrijke week. Toch had de ploeg het zich op voorhand makkelijker kunnen maken, stelde clubicoon Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. Daarmee doelde hij op de eerste ontmoeting met Shakhtar in Warschau.

Van Hanegem schreef dat hij zich donderdagavond had geërgerd aan Feyenoord. "Ja, ze hadden de bal tegen Shakhtar. Die ploeg rende namelijk zo snel mogelijk terug naar de eigen helft als ze de bal verloren. En daar stonden ze dan te kijken hoe Feyenoord de bal rond speelde. Het leverde allemaal bitter weinig op. Feyenoord had al gewoon in de kwartfinale kunnen staan. En dat maakt zo'n partij donderdag, vlak voor de Klassieker van zondag, wat makkelijker."

Overigens hekelde Van Hanegem ook de manier waarop Feyenoord voor die Klassieker in de underdogrol wordt neergezet. "Ajax won weer, de zevende competitiewedstrijd op rij. Die zijn in vorm, hoor ik dan. Zou kunnen, maar Heerenveen maakt er twee en kon er ook vijf maken, toch? Ze zouden nu opeens favoriet zijn voor de Klassieker. Maar de enige echte tegenstander die ze sinds het ontslag van Schreuder hebben gehad, was Union Berlin. En die verloren ze."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties