"Als ze echt zo ver zijn, moeten ze het volgende week maar laten zien"

"Als ze echt zo ver zijn, moeten ze het volgende week maar laten zien"

Feyenoord had het zondagavond tegen FC Volendam weer niet makkelijk, maar kon wel wederom drie punten bijschrijven. De koploper gaat volgende week - na de belangrijke Europese wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk - met een voorsprong van drie punten op bezoek bij achtervolger Ajax. In Studio Voetbal werd terug- en vooruitgeblikt.

Zoals vaker na een zege van Feyenoord viel in Studio Voetbal direct het woord 'geluk'. Pierre van Hooijdonk ging hier echter tegenin. "Slot had er echt wel een hand in door in de rust drie nieuwe spelers te brengen en nog meer op de aanval te spelen dan ze al deden. Daardoor hadden ze Volendam bij de strot. Ze creëerden veel - met name Santiago Gimenez."

Klassieker
"Ze gaan altijd tot de laatste minuut door en dat valt te prijzen. Maar het zit ze niet tegen", ging Rafael van der Vaart ertegenin. "Toen ze achter kwamen, zeiden we al tegen elkaar: 'dat komt wel weer goed voor Feyenoord'. Maar als ze echt zo ver zijn als iedereen zegt, moeten ze het volgende week maar laten zien. Wat ik denk? 3-0 voor Ajax.", aldus de voormalig Ajacied.

De rest van de tafel had meer vertrouwen in Feyenoord. Jeroen Stekelenburg verwacht dat de Rotterdammers in ieder geval niet zullen verliezen in de hoofdstad. "Het is een knokploeg die pas één keer verloren heeft." Van Hooijdonk voorspelde een gelijkspel. "Feyenoord wint zelden in Amsterdam. Ik denk niet dat ze hem gaan winnen, maar ik denk ook niet dat ze gaan verliezen."

Gimenez
Tot slot wilde Van Hooijdonk de door hem al eerder genoemde Gimenez nog uitlichten. "Hij was echt heel belangrijk." Hij wees op de eerste goal, waarbij Gimenez de bal bij de eerste paal binnenschoot. "Afgelopen donderdag tegen Shakhtar zijn zulke ballen er ook geweest, maar dan zag je Danilo terugstappen. Dat doet Gimenez ook wel eens, maar nu ging hij echt voor de eerste paal, waar hij fantastisch binnenschoot."

De winnende was een eigen doelpunt van Volendam-verdediger Damon Mirani, maar ook hier had Gimenez een groot aandeel. "Deze kwam echt op het conto van Gimenez, die z'n lichaam geweldig gebruikte en de bal keihard voor schoot", aldus Van Hooijdonk, die verwacht dat de Mexicaan in de belangrijke duels van komende week met Sebastian Szymanski achter zich zal spelen. "Ik denk niet dat dat een discussie is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties