Ochtendjournaal: Het is bijna een doktersrecept dat wekelijks wordt ingeleverd

Ochtendjournaal: Het is bijna een doktersrecept dat wekelijks wordt ingeleverd

Thuis tegen FC Volendam slaagde Feyenoord er zondagavond wéér in om een achterstand om te buigen. In de tweede helft maakten de Rotterdammers er 2-1 van. Santiago Gimenez was bij beide goals betrokken, maar de ochtendkranten wezen vooral ook op de rol van de wissels die trainer Arne Slot doorvoerde.

'Feyenoord draait het weer om', kopte het Algemeen Dagblad na de zoveelste ontsnapping van de Rotterdammers. Toch was het wedstrijdbeeld volgens de krant niet alleen maar reden voor optimisme. "De driepunter zal vast goed hebben gesmaakt, maar dat er wederom werd geworsteld met een laagvlieger in de Eredivisie zal inmiddels toch tot enige ongerustheid leiden bij Feyenoord. Volendam sloot de eerste helft af met een 0-1 voorsprong. En bovendien zal Henk Veerman deze week nog wel eens wakker schrikken van zijn kans halverwege de tweede helft."

"Slot had vooraf de wens uitgesproken dat zijn ploeg een keer vroeg klaar zou zijn met een tegenstander. Maar de hoop op een vluggertje tegen de mannen van Wim Jonk was al snel vervlogen. Volendam heeft de op techniek gestoelde huisstijl sinds de jaarwisseling volledig omgeturnd tot betonvoetbal." Dat leidde ertoe dat Slot weer zeer aanvallend moest wisselen. "Nog aanvallender gaan spelen kon Feyenoord bijna niet, dus moest hij het in de poppetjes zoeken. Het leverde dus alsnog de overwinning op."

Wissels
De drie spelers die direct na de rust in de ploeg kwamen - Alireza Jahanbakhsh, Sebastian Szymanski en Ezequiel Bullaude - waren meteen belangrijk. "Bullaudes entree was net zo succesvol als in Warschau, waar hij voor de gelijkmaker zorgde", concludeerde De Telegraaf. "Dit keer leidde hij de 1-1 in met een actie waarmee hij Geertruida bediende, die vervolgens de bal klaarlegde voor Gimenez."

Kort voor de 2-1 viel, wisselde Slot nog maar eens aanvallend: Quilindschy Hartman werd vervangen door Igor Paixão. "Met slechts drie verdedigers en verder bijna alleen maar aanvallers of aanvallend ingestelde middenvelders ramde Feyenoord er in de tweede helft op los. Het is bijna een doktersrecept dat wekelijks wordt ingeleverd bij de apotheek van de tegenstander. Feyenoord maakte een foutje en moet daarna verschrikkelijk hard werken om dat weer goed te maken. Het kan een keer fout gaan", voorspelde de krant tot slot.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties