Senesi zeer geliefd bij Bournemouth; eerste goal Dessers

Senesi zeer geliefd bij Bournemouth; eerste goal Dessers

Oud-Feyenoorder Marcos Senesi kende geen makkelijke start bij AFC Bournemouth, maar wordt inmiddels in de armen gesloten van de achterban. De Argentijn is inmiddels vaste basiskracht en doet dat zeer verdienstelijk. Dit weekend werd Senesi door de supporters voor de tweede keer op rij verkozen tot Man of the Match.

Dat gebeurde na een 2-1 zege op Leicester City, waardoor Bournemouth op de ranglijst klom naar plek acht. Senesi was verdedigend erg sterk en was daarnaast zuiver in zijn passing. Een week eerder zette hij al een soortgelijk optreden neer tegen Brentford FC (0-0). Ook toen werd hij verkozen tot Man of the Match.

Senesi kende aanvankelijk nog een lastige start met Bournemouth, dat de Premier League begon met lastige wedstrijden tegen Manchester City, Arsenal en Liverpool. Bij de laatste wedstrijd - de eerste waarin Senesi negentig minuten speelde - verloor de ploeg met liefst 9-0. Het had tot gevolg dat trainer Scott Parker twee dagen later op straat kwam te staan.

Onder de nieuwe trainer Gary O'Neil moest Senesi even geduld hebben, maar na twee wedstrijden op de bank keerde hij terug in de basiself. De afgelopen drie wedstrijden miste hij geen minuut en zette hij dus zeer verdienstelijke optredens neer. Bournemouth verloor sinds de aanstelling van O'Neil geen wedstrijd meer.

Eerste doelpunt van Dessers
Ook een andere oud-Feyenoorder had een klein succesje te vieren dit weekend. Cyriel Dessers maakte namelijk zijn eerste doelpunt in de Serie A. De spits reageerde alert op een van richting veranderde bal en maakte van dichtbij de 1-1 namens Cremonese tegen topclub Napoli. Overigens moest Dessers, die na 72 minuten werd gewisseld, wel toekijken hoe Napoli in het laatste kwartier alsnog de wedstrijd naar zich toetrok en zelfs met 1-4 won.

Dessers keerde na zijn succesvolle seizoen bij Feyenoord in eerste instantie terug bij Genk. Daar kende hij met drie goals in zijn eerste drie wedstrijden een uitstekende seizoensstart, maar tegelijkertijd wachtte de Belg af of er een nieuw avontuur op zijn pad kwam. Dat gebeurde uiteindelijk in de vorm van de Italiaanse promovendus Cremonese. Hoewel hij er vanaf dag één eerste spits was, kende hij bepaald geen makkelijke start. Zijn club won nog geen wedstrijd en staat na negen wedstrijden op de een-na-laatste plek. Het is te hopen dat de eerste treffer van Dessers de aanzet is tot meer doelpunten.

Lees meer over
Marcos Senesi Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties