Road to Tirana: Dubbele ontmoeting met FK Partizan

Road to Tirana: Dubbele ontmoeting met FK Partizan

Het Eredivisie-seizoen zit er op. Feyenoord eindigde als derde en is in ieder geval al verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Maar de Rotterdammers en Het Legioen willen meer: de overwinning op AS Roma in Tirana. Nog drie dagen.

In de rubriek Road to Tirana blikt FR12.nl terug op het Europese seizoen waarin Feyenoord meermaals geschiedenis schreef. Van de bijna uitschakeling tegen FC Drita, naar het bereiken van de finale in 'de hel van Marseille’.

Lastige wedstrijd op bezoek bij FK Partizan

Omdat de Rotterdammers als groepswinaar de knock-outfase bereikten, mag Feyenoord de tussenronde van de Conference League overslaan. In de achtste finale wordt het gekoppeld aan FK Partizan uit Servië. Zij werden tweede in een groep met KAA Gent, Anorthosis Famagusta en FC Flora Tallinn en ontmoetten Sparta Praag in de tussenronde. Na een 0-1 en 2-1 overwinning ging het door en lootte het Feyenoord.

Arne Slot heeft inmiddels zijn vaste basiself gevonden waar hij de resterende wedstrijden van het seizoen mee zal starten. Omdat Guus Til na zijn rode kaart in Praag nog altijd geschorst is, begint Jens Toornstra in de basis. De overige tien namen staan vast bij de oefenmeester. Lutsharel Geertruida, Cyriel Dessers en Reiss Nelson hebben hun kansen gepakt en zullen de rest van het seizoen niet meer uit de basis verdwijnen.

De Rotterdammers hebben het lastig in Servië. Na dertien minuten komt de ploeg van Slot al op 1-0 achterstand na een knap afstandsschot van Bibars Natcho, die daarbij meteen geblesseerd raakt en vervangen moet worden. Zeven minuten later maakt Toornstra na een mooie combinatie gelijk en gaat Feyenoord met 1-1 de rust in. Na de pauze duurt het nog geen veertig seconden voordat de 2-1 er al in ligt. De Rotterdammers hebben het moeilijk en moeten veerkracht tonen om geen nederlaag te incasseren.

Laat dat laatste maar aan deze spelersgroep over. In de laatste veertig minuten geeft Feyenoord gas en scoort het liefst vier keer. Door goals van Dessers, Geertruida, Toornstra en een geweldige volley van Luis Sinisterra wint Feyenoord met 2-5 en staat het, na de eerste wedstrijd al, met één been in de kwartfinale van de Conference League.

Opstelling Feyenoord

Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Aursnes, Kökcü; Nelson (81’ Jahanbakhsh), Dessers (87’ Linssen), Sinisterra

Feyenoord naar kwartfinale Conference League

De thuiswedstrijd tegen de Serven is dan eigenlijk nog maar een formaliteit. Slot en zijn assistent Marino Pusic zijn vanwege ziekte afwezig. Ze worden op de bank vervangen door Sipke Hulshoff en Robin van Persie. John de Wolf is gelegenheidshoofdtrainer en heeft meermaals telefonisch contact met Slot. Justin Bijlow is de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een blessure en wordt vervangen door Ofir Marciano.

Til keert in de basis terug van een schorsing, Tyrell Malacia is geblesseerd en wordt op de linksback positie vervangen door Ramon Hendriks. De wedstrijd in De Kuip komt langzaam op gang. Een paar minuten voor rust komt Feyenoord met wat geluk op voorsprong nadat Dessers een vrije trap van Toornstra licht aanraakt en de bal zo in het doel verdwijnt. Nelson en Bryan Linssen maken ook een doelpunt. De wedstrijd eindigt in 3-1 en de Rotterdammers gaan door naar de kwartfinale van de Conference League. De Wolf wordt na afloop gevraagd welk team hij koste wat het kost wil ontlopen bij de loting. ''Slavia Praag.'' Drie keer raden wie Feyenoord in de volgende ronde treft.

Opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Aursnes (80’ Benita), Senesi, Hendriks; Toornstra, Til (72’ Hendrix), Kökcü; Nelson (62’ Wålemark), Dessers (62’ Linssen), Sinisterra (80’ Jahanbakhsh)

Lees meer over
Road to Tirana
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties