Poll: Hoe ziet het ideale middenveld van Feyenoord eruit?

Poll: Hoe ziet het ideale middenveld van Feyenoord eruit?

De selectie van Feyenoord is nog niet helemaal compleet, maar op het middenveld heeft trainer Arne Slot inmiddels te maken met een luxeprobleem. Orkun Kökcü maakte zaterdag zijn rentree na een blessure en liet direct zien waarom hij zo belangrijk is voor zijn ploeg. Maar wiens plek op het middenveld kan hij innemen?

Quinten Timber
Het tweede officiële optreden van Quinten Timber in het shirt van Feyenoord was misschien niet zo overtuigend als zijn debuut. Toch is duidelijk dat de pas 21-jarige middenvelder - die vorig jaar al uitblonk bij FC Utrecht - van grote waarde moet kunnen zijn voor de Rotterdammers. Niet voor niets werd het eigen transferrecord verbroken om hem over te nemen van Utrecht. Voor dat geld is hij zeker niet gehaald om op de bank te zitten.

Sebastian Szymanski
Gezien de missie om waarde op het veld te creëren, zou het logisch klinken om de enige huurling op het middenveld te slachtofferen. Wie het debuut van Sebastian Szymanski tegen Vitesse heeft gezien, zal daar echter anders over denken. Na één helft in het shirt van Feyenoord had hij al twee (fraaie) assists achter zijn naam staan, waarna hij direct aangaf fitter te moeten worden om nóg meer te kunnen laten zien. Bovendien kan Szymanski de komende jaren alsnog een vaste waarde op het middenveld worden, als Feyenoord besluit de koopoptie te lichten.

Fredrik Aursnes
Vooralsnog lijkt het er op dat Fredrik Aursnes komend seizoen gewoon in het shirt van Feyenoord zal spelen. Slot gaf vrijdag tijdens zijn persconferentie aan dat de interesse van Benfica stil is komen te liggen. Dat dat goed nieuws is, bewees Aursnes zaterdag door een hoofdrol op te eisen tegen sc Heerenveen. Daarbij lijkt hij de enige middenvelder te zijn die de zes-positie op zijn manier in kan vullen. Is zijn basisplaats daarmee gegarandeerd?

Orkun Kökcü
Kökcü zelf kent ten opzichte van de andere drie een valse start, omdat hij het seizoen begon met een blessure. Toch had hij er niet lang voor nodig om zijn topvorm van vorig seizoen weer aan te tikken. Met zijn invalbeurt tegen Heerenveen bracht hij direct de creativiteit die Feyenoord in het uur daarvoor zo had gemist. Volgens de laatste berichtgeving is Kökcü van plan nog één seizoen in De Kuip actief te blijven, om daarna zijn toptransfer te maken. Feyenoord kan dan opnieuw gaan cashen, al zal een basisplaats wel nodig zijn om zijn marktwaarde hoog te houden.

Andere opties
Waarschijnlijk zal Slot in de meeste wedstrijden gaan kiezen tussen de vier genoemde namen, maar ook daarachter heeft hij nog enkele opties tot zijn beschikking. Zo is aanvoerder Jens Toornstra voor alle posities op het middenveld wel een optie en zal de nu nog geblesseerde Mats Wieffer zich op termijn ook moeten aandienen als concurrent. Mohamed Taabouni zou als aanvallende middenvelder uit de voeten kunnen en voor lager op het middenveld toonde Lutsharel Geertruida deze voorbereiding nog aan een uitstekende noodoplossing te zijn.

Het ideale middenveld van Feyenoord bestaat uit
Lees meer over
Orkun Kökcü Fredrik Aursnes Quinten Timber Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties